MO11-1 - FC Tulburg MO-1 3-2

MO11-1 pakt de draad weer op en wint met 3-2 van FC Tilburg

RIJSOORD – Voor MO11-1 stond er na lange tijd weer een wedstrijd op het programma en hoewel er fanatiek getraind wordt, was het de vraag hoe de meiden van start zouden gaan in een hogere klasse. Het ‘laat maar waaien’ was deze zaterdag ook letterlijk aan de orde. Met een stevige wind in de rug begon het voltallige team en de voltallige trainingsstaf aan de wedstrijd onder leiding van Teun v.d. Burg. Al vanaf het begin was duidelijk dat de meiden meer tegenstand zouden krijgen dan voor de winterstop, maar ze hielden het veld groot en speelden lekker naar elkaar over.

Dat leidde al snel tot een 1-0 voorsprong door een mooi doelpunt van Evy. Ook Tess J. was het scoren nog niet verleerd en zette de 2-0 op het scorebord. De snelle spitsen van FC Tilburg gingen op jacht naar een doelpunt en met succes zodat we met 2-1 de rust in gingen.

Met de wind tegen zou de tweede helft een stuk lastiger kunnen worden voor onze meiden. En het was in het begin ook even wennen, waardoor er meer balverlies was en het lastig was om op de helft van de tegenstander te komen. Maar als we daar waren, werd het wel gevaarlijk. De keeper van FC Tilburg was klein van stuk maar een solide sluitpost. Ze had echter geen antwoord op de vrije trap die de Rijsoord meiden kregen. Tess J. nam plaats achter de bal en wist met een harde trap de bal prachtig in de kruising te schieten. En weer vierden de meiden feest met allerlei fortnite-achtige capriolen 3-1. Ook FC Tilburg wist nog een keer te scoren en zo werd 3-2 de spannende eindstand.  Een mooi begin van dit avontuur in de eerste klasse, waarin we meer tegenstand zullen krijgen waar we veel van kunnen leren. Goed gedaan meiden!

Het traditionele slot van de wedstrijd: Penalty schieten, zorgde voor hilariteit omdat de bal nauwelijks op zijn plaats bleef liggen. Teun v.d. Burg loste dat, met gevaar voor eigen leven, op door de bal zo lang mogelijk vast te houden en vlak voordat het schot gelost werd los te laten. Volgende week gaan de meiden op bezoek bij VVR in Rijsbergen. 8.45 uur uit betekent dat de wekker gezet moet worden.