Pupil van de Week Koen Hagendijk

Koen Hagendijk scoort zijn 12e doelpunt van dit seizoen voor Rijsoord 1

RIJSOORD – Koen Hagendijk, de snelle rechtsbuiten van JO13-1 werd afgelopen week door jeugdvoorzitter Arie Lodder verrast met de uitnodiging om pupil van de week te mogen zijn bij de wedstrijd Rijsoord – Deltasport.  Een hele grote verrassing was het niet voor Koen, want zijn vader stond zo opzichtig langs het veld te filmen dat Koen haarfijn aanvoelde dat het die avond toch wel moest gaan gebeuren.

Koen heeft al menig teamgenootje voor zich gehad die pupil van de week zijn geweest. Hierdoor was hij al goed voorbereid op wat er deze zaterdag zou gaan gebeuren. Maar ondanks al deze kennis is het toch een ander verhaal als je zelf de hoofdpersoon bent. De aandacht van de spelers, mensen van de club, de scheidsrechters, de tegenstanders, ouders, vriendjes. Alles draait die dag om jou. En dat levert toch voor alle pupillen de nodige spanning op. Om nog maar te zwijgen over de druk om het eerste doelpunt voor Rijsoord te moeten scoren. Dit doelpunt missen is geen optie voor de pupillen. Zo ook niet voor Koen, die gewend is om te scoren. Alleen al in dit seizoen heeft hij elf doelpunten op zijn naam mogen schrijven. Deze belangrijkste twaalfde zal er dan toch ook wel ingaan?

Ondanks de gezonde spanning maakte Koen een relaxte indruk toen teamleider Eddy Bestebreurtje hem in de bestuurskamer op kwam halen. In de kleedkamer lag Koen zijn tenue al klaar naast middenvelder Zepp Jacobs die altijd in staat is om de pupillen op hun gemak te stellen. Samen met de reservespelers van vandaag, Jimmy van der Vaart, Stephan Ooms en Mike van Gool deed Koen mee aan de warming-up. Om zich daarna in de scheidsrechterkamer te melden. Samen met de scheidsrechter heeft Koen de “spelers-check” gedaan in de kleedkamers. Hierbij checkt de scheidsrechters of alle aan hem doorgegeven spelers ook daadwerkelijk aanwezig zijn.

Met de wedstrijdbal in zijn handen ging Koen de spelers voorop naar het hoofdveld voor het treffen met Deltasport. Het winderige sportpark was inmiddels aardig volgelopen met publiek die wel weer zin hadden in een overwinning van de Kraaien. Wat op papier ook de meest logische uitkomst zou moeten worden, maar het moet altijd maar weer waargemaakt worden. Dat geldt ook voor de altijd gevreesde doeltrap van de pupil van de week. Na de tos, perfect uitgevoerd door Koen, kreeg Koen de bal aan zijn voeten. Met het aanraken van de bal was Koen alle spanning kwijt. De verdedigers van Deltasport werden uitgespeeld en als een echte rechtsbuiten zocht Koen ook de rechterkant van het veld op waarbij hij de fotograaf bijna omver liep. Met een vastberaden schot zette hij de doelman van Deltasport op het verkeerde been en kon zo de bal prachtig in de linkerhoek plaatsen. Geweldig gedaan!

In de dugout bleek Koen een kritische analist van de wedstrijd. De eerste helft vond hij Rijsoord nog niet in zijn kracht spelen. Met name het middenveld vond hij zwak. Tijdens de rust bleek trainer Steef Buijs het helemaal met hem eens te zijn, en sprak aanvoerder Berry de Groot hierop aan. Dit was niet tegen dovemans oren, want in de tweede helft zag Koen duidelijk een sterker middenveld en dat betaalde zich ook uit. Een klinkende 4-0 overwinning zorgde voor een feestelijke sfeer in de kleedkamer.

Koen werd daar op de tafel gezet door de spelers en het “kraaienlied” werd luidkeels gezongen waarbij de shirtjes naar Koen werden gegooid. Een groter podium kon mascotte Koen vandaag niet krijgen. Uit handen van aanvaller en ex-speler van Deltasport Jimmy van der Vaart kreeg Koen de Rijsoord-bal met alle handtekeningen van de spelers en het certificaat voor de pupil van de week. Wie weet zal het ooit Koen Hagendijk zijn die de bal uit mag reiken aan een pupil van de week. We gaan hem in de gaten houden. Koen dank je wel voor je support. Je was een geweldige pupil van de week!

Bekijk hier alle foto’s