JO13-1 pakt overwinning op WNC

JO13-1 komt in lengte misschien nog tekort, maar niet aan werklust en strijd

RIJSOORD – Zaterdag 9 februari 2019 stond de eerste competitiewedstrijd van de 2e seizoenshelft op het programma. Om 08.45 uur gingen wij thuis op het kunstgras van start tegen een voor ons onbekende ploeg, namelijk WNC (Waardenburg-Neerijnen Combinatie) uit het ongeveer 50 km verderop gelegen Waardenburg in de West Betuwe.

WNC was gelijk een geduchte tegenstander want ze waren voor de winterstop kampioen geworden in de 3e klasse met 30 punten uit 10 wedstrijden. Blijkbaar waren ze hier zelf ook behoorlijk van onder de indruk want bij het veld oplopen werden er teksten geuit in de trant van ‘moeten we tegen deze guppies’.

Lucas was helaas ziek maar dat gaf Sem de kans om zijn debuut te maken als keeper op het grote veld, een wens welke hij eerder dit seizoen heeft geuit en waar wij gehoor aan hebben gegeven door hem serieus te zien als de reserve keeper. Zo fungeert hij in de partijvorm op trainingen altijd al als tweede keeper en ook Youri neemt hem regelmatig samen met Lucas apart voor keeperstraining. Niet wetende overigens dat hij zo snel zijn debuut zou maken. Ook Thijmen was te ziek om te spelen dus het was voor de trainers improviseren geblazen.

Onder leiding van scheidsrechter Hans Brugmans en zijn secondant Jan op de vlag gingen wij met de harde wind in de rug de strijd aan met de veel grotere en oudere tegenstanders maar dat zijn de jongens inmiddels gewend. Na twee minuten komen wij al op voorsprong door een korte corner van Sjoerd op Sven die schitterend uithaalt: 1-0. WNC heeft een aantal goede voetballers maar konden moeilijk met de wind omgaan waardoor ze grote problemen hebben om van de eigen helft te komen. Heel sporadisch komen ze in de buurt van Sem maar die hoeft geen atletische reddingen te verrichten. Aan de andere kant heeft Koen een goed schot maar die gaat net naast en Sven zijn schot wordt gekeerd door de keeper. Net voor rust wordt Koen gewisseld vanwege buikklachten, of hij had last van zijn pap (dit keer niet Joffrey) of zou het zijn pupil van de week verkiezing zijn geweest. Met een 1-0 voorsprong gingen wij de rust in.

In de rust hebben we een ‘tactische’ omzetting gedaan door gelegenheid spits Brent weer terug te halen als verdedigende middenvelder waardoor wij met vijf middenvelders gingen spelen en één spits (Alejandro). Daarnaast de tip gegeven om ballen over de grond te spelen en dit keer de opbouw over te slaan en vooral snel de diepte te zoeken vanuit achteruit.

Tweede helft is het onze beurt om moeilijk van onze eigen helft te komen. WNC speelt echter te onrustig om tot kansen te komen. Veel ballen lopen daardoor gewoon over de achterlijn waardoor Sem elke keer de bal weer in het veld kan brengen met zijn goede wreeftrap. Ook wij komen sporadisch aan de andere kant maar als we er komen zijn we ook gelijk heel gevaarlijk. Zo pakt Sven de rebound van een vrije trap van Sjoerd vol op zijn slof maar die gaat net over en na goed doorzetten schiet Daniel net naast. In de slotminuten gaat zelfs de verdedigende reus mee naar voren maar ook hij kan geen potten breken waardoor de ‘guppies’ hard werkend en goed gedisciplineerd voetballend een terechte overwinning boeken tegen een tot dusver ongeslagen tegenstander.

Volgende week zaterdag spelen wij uit tegen BZS op een bijzondere tijd (12.45 uur) op een bijzondere afstand (70 km). Tot zaterdag!