Voorbeschouwing Rijsoord - Delta Sport

Voorbeschouwing Rijsoord – Delta Sport

RIJSOORD – Deze zaterdag mogen ‘de kraaien’ zich revancheren voor de nederlaag tegen Heinenoord. Ondanks die nederlaag waren de uitslagen van de concurrentie Rijsoord gunstig gezind. Alleen Kloetinge en Brielle kropen een puntje dichterbij, maar Rijsoord bleef wel koploper van de ongemeen spannende eerste klasse B.

De tegenstander van zaterdag is Delta Sport uit Vlaardingen. De tegenstander van de seizoensopening. Er werd toen gelijkgespeeld met 1-1. En gelijkspelen is iets wat de ploeg van Ton Pattinama veelvuldig doet. Al 6x in deze competitie. Met ook twee winstpartijen vindt de ploeg zichzelf terug op de voorlaatste plaats met 12 punten.

Bijkomend probleem voor de Vlaardingers is het eigen grasveld wat niet altijd meewerkt om hun wedstrijden op te spelen. Inmiddels moeten zij al 3 wedstrijden inhalen. Ook vorige week kwamen zij niet in actie en zagen zij de ploegen direct boven hen wel punten halen.

Kortom, ondanks een verstoord wedstrijdritme en met de huidige plaats op de ranglijst kan het niet anders dat Delta Sport alleen voor een overwinning naar Rijsoord zal komen. Die punten zijn voor hen noodzakelijk, en aan weer een gelijkspel hebben ze eigenlijk niets. Rijsoord moet dus zeker rekening houden met deze dadendrang en ‘gewoon’ profiteren van de ruimte die er zeker zal komen om zo hun koppositie met minimaal een week te gaan verlengen.

De wedstrijd aan de Vlasstraat begint om 14.30 uur.