Rijsoord 2 wint bij Pelikaan

Rijsoord 2 haalt revanche tegen Pelikaan 3 en wint met 0-4

ZWIJNDRECHT – Op een druilerig en koud sportpark Bakestein in Zwijndrecht werd afgelopen zaterdag om 15.00 de competitie wedstrijd uit de reserve 1e klasse A afgewerkt tussen nummer 8 Pelikaan 3 en de trotse koploper Rijsoord 2 dat eerder dit seizoen in eigen huis de 3 punten moest afstaan aan de Peli’s.

De eerste van alle returns werd vandaag afgewerkt nadat er door afgelastingen een weekje geen competitie voetbal is geweest. Na 1 minuut spelen was er direct een grote mogelijkheid uit een hoekschop die door de van een schorsing teruggekeerde Jan Willem Blaak net niet in het doel wist te schieten. Het begin van de wedstrijd is duidelijk voor de koploper en zodoende wordt in de 11e minuut de score geopend door middenvelder Stefan Havelaar die voor het strafschopgebied een combinatie aangaat en de bal weer voor zijn voeten krijgt, met bekeken lob schept Stefan de bal over de uitkomende keeper en maakt de 0-1!

Na deze sterke openingsfase sluipt de twijfel langzaamaan in de ploeg en weet Pelikaan door toedoen van een sterk opererende nummer 13 goed van zich af te bijten en het Rijsoord lastig te maken. Desalniettemin wordt er niet meer gescoord tot de theepauze en blijft de voorsprong voor Rijsoord op het scorebord staan.

Na de rust vonden er enkele positiewijzigingen plaats en begon de trotse koploper van zich af te bijten! Al in de 49e minuut werd de voorsprong verdubbeld door een fraaie treffer van Brian Heijman! In de tegenaanval van Rijsoord wordt aan de linkerkant vleugelaanvaller en aanvoerder Dennis aangespeeld die de bal op zijn beurt hoog voorzet, de voorzet van Dennis komt net achter Brian terecht die op fraaie wijze met links de bal alsnog in het doel werkt! 0-2!

Twee minuten na de goal is direct de mogelijkheid daar om de voorsprong nog verder te vergroten, helaas wordt na een mooie aanval via een been van een Pelikaan de 0-3 voorkomen ten koste van een corner. In de 61e minuut is het wel raak voor de Kraaien als weer aanvoerder Dennis aan de linkerflank de bal in zijn bezit krijgt, met zijn rechter slingert Dennis de bal in de pot en zonder dat de voorzet aangeraakt wordt verdwijnt de bal bij de 2e paal in het net ! 0-3!

In de 77e minuut worden Stefan Havelaar, Sander Top en Brian Heijman vervangen door Moreno Sallons, Varoen Sewpal en Mitchel Lans en in de 82e minuut werd Chris Zevenbergen nog ingebracht voor Dennis Havelaar. Invaller Chris die nog maar koud binnen de lijnen stond, kreeg als vleugelaanvaller de bal aan de linkerkant van het strafschopgebied en speelt vervolgens zijn directe tegenstander uit door hem door de benen te spelen en krult de bal op mooie wijze in de verre hoek, 0-4 !

Een lastige horde die uiteindelijk met een ruime overwinning genomen is en weer 3 belangrijke punten die bijgeschreven mogen worden! Volgende week zaterdag 9 februari om 12.00 komt nummer 4 van de competitie Serooskerke 2 op bezoek in Rijsoord waar eerder dit seizoen in Serooskerke een overwinning werd geboekt door de kraaien.

Doelpunten:
1-0 Stefan Havelaar (11e minuut)
2-0 Brian Heijman (49e minuut)
3-0 Dennis Havelaar (61e minuut)
4-0 Chris Zevenbergen (83e minuut)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Lorenzo vd Heijden, Rens Weber, Jochem Bakker, Sander Top (77e min Varoen Sewpal), Colin vd Heijden, Stefan Havelaar (77e min Moreno Sallons), Jan-Willem Blaak, Brian Heijman (77e min Mitchel Lans), Bas vd Spoel, Dennis Havelaar (83e min Chris Zevenbergen).