Rijsoord JO13-1 - Heerjansdam JO13-1

JO13-1 aan de bak tegen Heerjansdam JO13-1

RIJSOORD – Zaterdag 2 februari 2019 stond een vriendschappelijke wedstrijd gepland tegen Heerjansdam JO13-2, één van onze betere tegenstanders in de 1e seizoenshelft van de 3e klasse. Door wat ruis op de lijn tussen Rijsoord en Heerjansdam kwam JO13-1 opdagen welke in de 1e klasse speelt. Ook geen probleem want dat is het niveau waarop wij volgend seizoen willen voetballen.

Aangezien de sneeuwvoorspellingen allemaal wel meevielen, konden wij om 10.30 uur van start op het kunstgras van het hoofdveld. Het team was niet helemaal fit want Sven bleek nog iets teveel last te hebben van zijn enkel dus besloot om zijn teamgenoten te supporteren, Koen had wat knie problemen en Lucas gaf aan last van zijn enkel te hebben. Beide gaven wel aan dat ze konden spelen.

Met Joffrey op de vlag gingen wij onder leiding van aanvoerder Brent voorzichtig van start. Een aantal jongens waren duidelijk onder de indruk van de fysieke gesteldheid van de tegenstander. Dit resulteert helaas in een 0-2 achterstand waarbij de tegengoals identiek tot stand komen. Er wordt een schot gelost door Heerjansdam, welke beide keren worden gehouden door Hammetje maar ook beide keren is de spits er als de kippen bij om de te makkelijke rebound binnen te schieten. Hierna lijken we wakker en laten we het balletje wat vaker rond gaan, mede door het rustige spel van onze verdedigers, Goesie, Harm, Thijmen en Matin. Na een minuut of 22 komen wij op 1-2 door een voorzet/schot van Koen die mooi over de keeper zeilt. Net voor rust geeft Olaf een mooie pass op Daniel die net een teenlengte tekort komt om de bal binnen te tikken. Ook Matin is nog dicht bij de 2-2 maar zijn harde schot wordt goed geblokt. Rust.

In de tweede helft is Heerjansdam de betere ploeg. Rijsoord werkt hard maar onze middenvelders hebben te weinig rust over de bal waarbij ook niet helpt dat Sjoerd door een overtreding niet 100% meer was. Daarnaast weten onze aanvallers de bal slecht vast te houden waardoor onze verdedigers  onder druk blijven. Na 10 minuten komen wij onnodig uit een corner op een 1-3 achterstand en met veel kunst, vliegwerk en geluk (drie keer op de paal) weten wij de stand te handhaven.

Conclusie: blij dat we gevoetbald hebben, hard gewerkt en eerste helft acceptabel voetbal gespeeld tegen een degelijke eerste klasser.

Zaterdag 9 februari spelen wij onze eerste competitiewedstrijd in de 2e klasse en wel thuis om 08.45 uur tegen WNC JO13-1. Tot zaterdag!