Ruime overwinning Rijsoord 2 (0-5)

En ook Rijsoord 2 komt goed uit de startblokken

GOES – Rijsoord 2 is zaterdagmiddag uitstekend uit de startblokken geschoten door in Goes een 5-0 overwinning te boeken op SSV’65 2. Prima acties en een goede teamspirit stonden aan de basis van deze fraaie overwinning.

Na een korte winterstop zonder trainingskamp maar met twee gespeelde oefenwedstrijden in de benen, trotseerde de selectie van Rijsoord 2 afgelopen zaterdag de vrieskou in het Zeeuwse Goes om het op te nemen tegen de nummer 12 in de reserve 1e klasse A SSV’65.

Met nog alles om voor te spelen hervat de ploeg van trainer Cees vd Heerik de competitie met weer een lastige uitwedstrijd in Zeeland. In de openingsfase van de wedstrijd op het gladde en harde kunstgrasveld is het even wennen aan de omstandigheden en de tegenstander. Met een paar uitglijders in de eerste minuten lijkt het erop dat dit wel eens een lastige horde zou kunnen zijn maar na enkele minuten rechten de kraaien de rug en zetten de tegenstander klem!

Na 7 minuten dient zich de eerste grote kans aan als D’angelo zijn rechtsbuiten Chris diep stuurt die in plaats van zelf schieten kiest voor een voorzet die ternauwernood kan worden weggewerkt door de Zeeuwen. 2 minuten later is het wel raak als Brian zich onttrekt aan de buitenspelval van SSV en zodoende oog in oog komt te staan met de Zeeuwse keeper. Brian omspeelt hem en kan simpel de 1-0 maken!

Rijsoord blijft geconcentreerd spelen en weet wat er te doen staat vandaag, 3 punten ophalen en werken aan het doelsaldo! Na 20 minuten spelen weet Rijsoord meermaals gevaarlijk te worden uit een aantal corners en na 27 minuten spelen wordt de voorsprong uiteindelijk verdubbeld!

In een kluts situatie voor de goal komt na goed doorzetten van o.a. D’angelo en Brian de bal voor de voeten van de alerte aanvoerder Dennis die met zijn punt de bal in het net weet te prikken 2-0 en geen vuiltje aan de Zeeuwse lucht! Vlak voor rust weten de Kraaien zich in veiligheid te spelen door de 3-0 te maken! Met het hoogtepunt van de middag weet Brian in een ultieme poging een prachtige dieptepass van centrale verdediger Jochem op waarde te schatten en de bal met een prima lob over de uitkomende keeper van SSV in het net te werken, 3-0!

Na de theepauze moet na 2 minuten voetballen Rens Weber worden vervangen door Colin vd Heijden en in de 65e minuut worden nog 3 wissels toegepast, Mitchel Lans, Bas vd Spoel en Varoen Sewpal vervangen Chris Zevenbergen, Brian Heijman en Jan-Willem Taekema. De invallers zorgen ervoor dat de vermoeide tegenstander helemaal kapot gespeeld wordt. In de 72e minuut ziet de ingevallen Bas nog heil in een iets te harde dieptepass die niet goed kan worden verwerkt door de verdediging van SSV. De bal wordt tegen Bas aan geschoten en zijn onbewuste inzet vliegt het doel in, 4-0! In de 75e minuut komt de laatste invaller het veld in als Moreno Sallons de moegestreden Stefan Havelaar komt aflossen. Al in de 76e minuut weet invaller Moreno ook zijn goaltje mee te pikken wanneer hij de diepte in gestuurd wordt door een fraaie voorbereidende actie van Bas. Moreno gaat op volle snelheid zijn tegenstander voorbij en schiet de bal onberispelijk in de touwen, 5-0!

De uitslag staat op het scorebord en het blijkt een nog mooiere dag te worden voor “koploper” Rijsoord 2 als men te horen krijgt dat concurrent Heerjansdam 2 punten heeft laten liggen in Kaatsheuvel. Volgende week wordt de spanning in de reserve 1e klasse A verder opgevoerd als Rijsoord 2 het om 12.00 thuis opneemt tegen Terneuzense Boys 2 waar eerder dit seizoen een heimelijke nederlaag werd geleden, een mooie kans op revanche!

Doelpunten:
0-1 Brian Heijman (9e minuut)
0-2 Dennis Havelaar (27e minuut)
0-3 Brian Heijman (41e minuut)
0-4 Bas vd Spoel (72e minuut)
0-5 Moreno Sallons (76e minuut)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Lorenzo vd Heijden, Rens Weber (47e min. Colin vd Heijden), Jochem Bakker, Sander Top, Jan-Willem Taekema (66e min. Varoen Sewpal), Stefan Havelaar (75e min. Moreno Sallons), D’Angelo Silva, Chris Zevenbergen (66e min Mitchel Lans), Brian Heijman (66e min. Bas vd Spoel), Dennis Havelaar

Leave a Reply