Liam IJsselstein ziet zijn cluppie winnen

Pupil van de Week Liam IJsselstein feest lekker mee

RIJSOORD – Zijn vader begon afgelopen dinsdagavond te filmen toen jeugdvoorzitter Arie Lodder inbrak op de training en toen wist Liam het: ik ben de Pupil van de Week. Dat vond hij super!

De gezonde spanning was van zijn gezicht af te lezen toen hij de bestuurskamer binnenstapte met zijn vader, moeder, broertje en vriendje. Na een korte uitleg nam Liam nog even de voetbal.nl app door om te zien waar Die Haghe staat op de ranglijst én om alle gezichten van de selectiespelers nog eens goed in zich op te nemen. Die Haghe moest te doen zijn volgens Liam, maar we weten ook dat je er nooit te gemakkelijk over moet denken.

In de kleedkamer keek hij zijn ogen uit. Het ging er ontspannen aan toe en er veel grapjes gemaakt. Tijdens de warming-up kreeg Liam tips van Jimmy v.d. Vaart over hoe hij een mooi eerste doelpunt kon maken, maar Liam dacht er het zijne van en zou later voor trefzeker gaan.

Met de bal in de hand ging Liam om half 3 de troepen voor het veld op. Na het gebruikelijke handen schudden, de Toss en een minuut stilte, was het zijn moment. Het was rommelig in de verdediging van Die Haghe maar Liam manoeuvreerde zich er behendig doorheen om daarna strak links van de keeper in te schieten. Het goede voorbeeld was gegeven en het doelpunt werd gevierd met een ‘Take-the-L-Fortnitedansje’.

Vanaf de bank, in de koude winterzon, zag Liam een doelpuntrijke eerste helft. En wat al een aantal jaren niet was gelukt: Rijsoord pakte direct na de winterstop de winst. Reden voor een feestje dus na afloop in de kleedkamer. Bovenop de tafel stond Liam met een shirt te zwaaien terwijl om hem heen de andere kraaien die het lekker lieten waaien. Dat ging er gezellig aan toe zoals je hier ziet: 90acb68c-db15-4489-a312-7287dca0ac41.

Uit handen van Jimmy v.d. Vaart ontving Liam een certificaat en een gesigneerde bal die hij meteen in gebruik nam. En zo kwam er een einde aan een mooie voetbalmiddag.

Leave a Reply