Rijsoord 2 pakt 3 punten terwijl concurrentie ze laat liggen

Rijsoord 2 haakt weer aan na ruime overwinning tegen VVGZ 3

RIJSOORD – Na de lastige maand november heeft Rijsoord 2 zich weer enigszins weten te herpakken door in december twee overwinningen te boeken waaronder de lastige uitwedstrijd van vorige week in Bruinisse tegen Bruse Boys 2.

Vandaag was het de beurt aan VVGZ 3 om het kraaiennest te bezoeken. De Vogels uit Zwijndrecht zijn met een lastig seizoen bezig en staan dan ook onderaan de ranglijst waar ze als klap op de vuurpijl zelfs punten in mindering hebben opgedaan.

In het koude en gure Rijsoord werd er goed gestart door de thuisploeg waar al na 7 minuten voetballen de openingstreffer gevierd mocht worden. Aanvoerder Dennis Havelaar wist zich los te maken van zijn directe tegenstander en stormde via de linkerflank op richting het doel van VVGZ, op het juiste moment slingert Dennis de bal voor het doel waar Brian genadeloos is en de 1-0 binnen schiet !

Na de goal komt er weer een lastige fase voor de ploeg van Rijsoord, zoals vaker wanneer het team de voorsprong te pakken heeft. Hekkensluiter VVGZ 3 pakt zelfs na 15 tot 20 minuten voetballen het initiatief als de kraaien het zichzelf moeilijker en moeilijker maken door onnodig balverlies en problemen in de opbouw.

De wedstrijd lijkt weer naar het rustsignaal voort te kabbelen als in de 39e minuut Rijsoord een snelle tegenaanval plaatst waar aan het einde weer Brian Heijman staat die zijn 2e goal van de middag mag bijschrijven ! 2-0 !

Het wordt voor de thee zelfs nog erger voor VVGZ 3 dat in de 45e minuut de 3-0 om de oren krijgt en in de 47e minuut de 4-0 ! Bij de 3-0 weet spits Bas vd Spoel een voorzet van de mee opstomende Varoen Sewpal af te ronden en bij de 4-0 is het Stefan Havelaar die na een goede aanval en een mooie combinatie met Bas binnen het strafschopgebied in staat is de bal in het dak van de goal te rammen en de voorsprong uit te breiden !

Na de rust zijn enkele tegenvallers zoals de blessures van aanvallers D’angelo en Brian reden voor enkele wisselingen waardoor Sander Top, Chris Zevenbergen en Mitchel Lans het veld mogen betreden. Ook aanvoerder Dennis wordt in de 65e minuut vervangen.

Later deze middag zal blijken dat concurrenten Heerjansdam 2 en de Meeuwen 2 dure punten hebben laten liggen, dus was het zaak voor Rijsoord 2 om aan het doelsaldo te werken echter de koukleumende supporters moesten wachten tot de 84e minuut waarin Bas de score wist op te krikken tot 5-0 ! Na wederom een goede aanval en combinatie staat Bas aan het einde van deze aanval en kan hij de bal in het net werken om de Zwijndrechtse keeper voor de 5e keer vandaag te laten vissen !

Aan de opdracht om aan het doelsaldo te werken werd goed gehoor gegeven door de ploeg van trainer Cees vd Heerik, In de slotminuut is het zelfs nog linksachter Varoen Sewpal die zijn goaltje mee weet te pikken door op de rand van het strafschopgebied de bal via een speler van VVGZ over de keeper heen te tikken, 6-0 !

In de 91e minuut wordt nog wel de 6-1 gemaakt door een kopgoal van VVGZ maar dat mag de pret niet drukken op het Kraaiennest, waar de overwinning van “het tweede” en het puntverlies van de concurrentie gevierd worden onder het genot van een hapje en een drankje voor de voltallige selectie !

De winterstop komt na 3 zeges op rij en een aangeslagen concurrent misschien een klein beetje te vroeg maar voor Rijsoord 2 is de jacht weer geopend ! De eerste training is al weer op zaterdag 5 januari waarna de nieuwjaarsreceptie van V.V. Rijsoord zal plaatsvinden en 19 januari van het volgende jaar hervatten we de competitie weer met een uitwedstrijd tegen SSV’65 2 om 15.00 in Goes !

Doelpunten:
1-0 Brian Heijman (7e minuut)
2-0 Brian Heijman (39e minuut)
3-0 Stefan Havelaar (45e minuut)
4-0 Bas vd Spoel (45+2e minuut)
5-0 Bas vd Spoel (84e minuut)
6-0 Varoen Sewpal (89e minuut)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Lorenzo vd Heijden, Rens Weber, Jochem Bakker, Varoen Sewpal, Colin vd Heijden, Stefan Havelaar, D’Angelo Silva (55e min Sander Top), Brian Heijman (65e min Chris Zevenbergen), Bas vd Spoel, Dennis Havelaar (65e min Mitchel Lans).