Rijsoord verliest van Halsteren met 2-3

Rijsoord uitgebekerd

RIJSOORD – Rijsoord en de KNVB-beker lijkt al jaren geen gelukkig huwelijk. Op een koude dinsdagavondwedstrijd was het zaterdag derdeklasser Halsteren dat Rijsoord uiteindelijk te kijk zette en won met 2-3.

En het begon zo goed voor Rijsoord. Na een kwartier verraste Zepp Jacobs met een fraai afstandsschot de keeper van Halsteren en stond de 1-0 op het scorebord. Ondanks mogelijkheden om de score uit te breiden werd dat ook de ruststand. Na de thee maakte Khalid Rahli er al snel 2-0 van. Als de aanwezigen dachten dat de wedstrijd dan ook gespeeld was, kwamen ze bedrogen uit. Het lukte niet om een derde doelpunt te maken. Halsteren putte hoop uit het uitblijven van een derde doelpunt voor Rijsoord en werd steeds gevaarlijke met de snelle voorhoedespelers. Zo’n 20 minuten voor tijd was de aansluitingstreffer een feit en nog geen minuut later lag ook de gelijkmaker in het doel achter Joep Nooteboom. Juist toen iedereen rekening hield met de strafschoppenserie ketste een hard genomen vrije bal voor de voeten van een speler van Halsteren en was de verrassing een feit, 2-3. Halsteren bekert dus verder ten koste van Rijsoord. Natuurlijk, er ontbraken basisspelers maar dan nog moet Rijsoord in staat zijn om van een zaterdagderdeklasser te winnen. Komende zaterdag tegen Poortugaal zal de ploeg van Steef Buijs hopelijk een beter resultaat noteren.

Opstelling Rijsoord – Ragip Ozrak (46e Joep Nooteboom) – Darlison Gerardus – Desley de Wolf – Stefan Havelaar – Stephan Ooms( 46e Sander Top) – Zepp Jacobs (65e Youri Haasdijk) – Khalid Rahli – Jimmy vd Vaart – d’Angelo Silva – Casper Gerritse – Nelson Coata de Brito.