Winterfeest Rijsoord in voorbereiding

RIJSOORD – Zo tussen het Sinterklaasfeest en Kerstmis is er de tijd om teug te denken en ook vooruit te kijken. De commissie van het Winterfeest heeft al teruggekeken naar het afgelopen evenement en gaat nu op volle kracht vooruit naar het 14e Winterfeest. De organisatoren, Stichting ‘Help Eens Een Handje, V.V. Rijsoord en de Supportersvereniging hebben het Winterfeest op papier al gereed. Het wachten is op de gasten voor deze dag. Zaterdag 2 maart 2019 om 11.00 uur zal het feest van start gaan.

Samenwerking met organisaties uit de regio
Door de organisatoren wordt de komende tijd hard gewerkt om de gasten te benaderen. Er gaan uitnodigingen naar tehuizen in Ridderkerk, Stichting Down Syndroom, Pameijer Stichting, Humanitas Barendrecht, Syndion H.I. Ambacht, Philadelphia Zwijndrecht, enz. Deze stichtingen hebben vorig jaar ook meegewerkt. De organisatoren raken steeds meer bekend bij de diverse instellingen in de regio, maar kent ze nog niet allemaal. We zouden daarom graag in contact komen met vertegenwoordigers van instellingen die niet actief door ons benaderd zijn. Dat kan via het onderstaande adres. Wij hebben namelijk maar één doel: zoveel mogelijk mensen laten genieten tijdens deze dag.

Verkleden mag, moet niet
Natuurlijk is het leuk als je als gast verkleed komt maar dat is geen voorwaarde om met elkaar een gezellig feestje te bouwen. Voor de gasten die zich wel verkleden stelt de organisatie een aantal prijzen beschikbaar voor diegenen die zich op een leuke en originele wijze verkleden. Tijdens het programma op zaterdag 2 maart 2019 zal de livemuziek niet ontbreken. Zij gaan weer voor een echte Hollandse sfeer in de Rijsoordse kantine zorgen. Diverse sponsoren zullen ook nu weer zorgen dat de gasten gratis dit feest kunnen bezoeken, ze iets kunnen drinken én eten zoals de pannenkoeken die dit jaar door een nieuwe sponsor “De Pannenkoe” verzorgd worden.

Begeleiding
Voor sommige mensen is er ook begeleiding nodig, vanuit de organisatie zijn er EHBO’ers aanwezig. Als er bij de gasten specifieke begeleiding nodig is rekent de organisatie dat zij daar zelf voor zorgen. Als één van de gasten medicatie en/of verzorgende maatregelen gebruikt en deze niet zelf kan hanteren, verwacht de organisatie dat er een begeleider aanwezig is. Voor deze handelingen hebben onze vrijwilligers en EHBO’ers geen bevoegdheid. De gasten zorgen via hun organisatie of zelf voor het vervoer, heb je helemaal geen mogelijkheid neem dan contact op met de organisatie, dan kijken we wat we kunnen betekenen. Doe dit wel vóór 5 februari zodat er rekening mee gehouden kan worden.

Opgeven vanaf januari 2019
Aanmelden voor het Winterfeest kan vanaf januari 2019, de organisatie maakt binnenkort bekend waar en bij wie je je kan aanmelden. De nieuwe posters worden de komende tijd verspreid.

Voor meer informatie:

Wim van Wingerden 06 – 51 81 64 98 of per mail wjvanwin@xs4all.nl.

Leave a Reply