Rijsoord pakt 3 punten bij Bruse Boys

Rijsoord 2 heeft windje mee en wint tegen Bruse Boys 2

BRUINISSE – Met een comfortabele busrit verzorgd door chauffeur Arjo, een lekkere lunch inclusief bakje koffie en thee was het afgelopen zaterdag zaak voor Rijsoord 2 om in het winderige Bruinisse de strijd tegen de elementen en met tegenstander Bruse Boys 2 aan te gaan!

Zoals hierboven genoemd stond er een straffe wind over het weinig beschutte kunstgrasveld op sportpark Volharding. Omdat de tos werd verloren door aanvoerder Colin moest er in de 1e helft tegen de stevige wind in gespeeld worden en was het lastig om de bal en tegenstander over de middenlijn te krijgen. In de begin fase was het lastig voetballen en leek het een lastige middag te gaan worden tegen de Bruse Boys.

Nadat de beginfase zonder ernstige problemen werd overleefd doemde een heel ander probleem op, Jan Willem Taekema moest geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Sander Top. Desondanks was het de ploeg van Rijsoord dat iets meer grip leek te krijgen op de wedstrijd en ondanks de wind tegen werden er nog enkele kansen gecreëerd voor rust. Toch was het de thuisploeg die na 26 minuten op voorsprong kwam. Na een aanval via de rechterflank wist de Zeeuwse spits een voorzet binnen te werken en stond de 1-0 op het scorebord.

In de 37e minuut konden de Kraaien wel iets terug doen door een intikker van Brian Heijman! 1-1 Uit een voorzet van rechts kwam de bal voor de voeten van Varoen die met een prima uithaal het de keeper lastig maakte en Brian de rebound kon binnen werken! De schade met wind tegen in een lastige uitwedstrijd in Zeeland is beperkt gebleven en met de 2e helft in het verschiet met wind mee ziet het er positief uit voor Rijsoord.

Zo gezegd zo gedaan, na de theepauze gaan de Kraaien vanaf de eerste minuut vol aan de bak de 3 punten bij elkaar te voetballen ! Na 7 minuten spelen in de 2e helft komt Rijsoord al op voorsprong door een afstandsschot van Lorenzo vd Heijden dat licht van richting veranderd wordt en zodoende achter de doelman in het net belandt! 1-2 !

Precies 2 minuten later is het weer raak en mag Brian Heijman zijn 2e goal van vandaag bijschrijven! Brian wordt met wind in de rug de diepte in gestuurd en kan op het doel van de Bruse Boys af, hij schiet hoog binnen en maakt de 1-3! Na precies een uur spelen mag Bas aanleggen om een corner te nemen en zijn strakke hoekschop eindigt op de voet van de inlopende Rens! Hij schiet direct en maakt er 1-4 van!

Het laatste half uur van de wedstrijd kabbelt voort en Bruse Boys 2 is niet in staat om nog van eigen helft af te komen. Rijsoord voelt niet de noodzaak om op zoek te gaan naar meer goals ondanks het inbrengen van Chris Zevenbergen in de plaats van Jamie v Brenkelen.

Een prima overwinning in een uitwedstrijd die vorig seizoen nog verloren ging en belangrijke 3 punten voor de Kraaien omdat er wederom goede zaken gedaan zijn in de reserve 1e klasse A.

Volgende week is de laatste wedstrijd voor de winterstop in Rijsoord tegen hekkensluiter VVGZ 3 om 12.00 uur !

Doelpunten:
1-1 Brian Heijman (37e minuut)
1-2 Lorenzo vd Heijden (52e minuut)
1-3 Brian Heijman (54e minuut)
1-4 Bas vd Spoel (61e minuut)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Lorenzo vd Heijden, Rens Weber, Jochem Bakker, Colin vd Heijden, Varoen Sewpal, Jan Willem Taekema ( 21e min Sander Top), D’Angelo Silva, Jamie v Brenkelen ( 69e min Chris Zevenbergen), Bas vd Spoel, Brian Heijman.