JO13-1 wint in eigen huis van RCD

JO13-1 mooie 2e plaats in najaarscompetitie

RIJSOORD – Zaterdag 8 december 2018 stond de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma, thuis om 10.30 uur tegen middenmoter RCD. Het kampioenschap was vorige week beslist dus de 2e plaats was nog het hoogst haalbare voor onze jongens en zeker niet onbelangrijk omdat de KNVB op basis van de rangschikking de competitie indeelt voor na de winterstop.

Onder toeziend oog van onze fanatieke supporters waaronder de jarige Sander en een aantal nieuwe supporters (Fred Grim, Alex en zijn zoon Brandon) gingen wij onder leiding van scheidsrechter Piet Klootwijk en secondant Joffrey met de vlag van start op het kunstgras.

De harde wind stond in de lengte richting van het veld en aanvoerder Sem had ervoor gekozen om te starten met de wind in de rug. Sem was ook de eerste die het vijandelijke doel onder vuur nam maar zijn schot kon gekeerd worden door de keeper. Na een tiental minuten werd er een overtreding net buiten de zestien gemaakt op Sjoerd en eigenlijk weet je het dan al gezien zijn goede traptechniek. De keeper kon zijn hand er nog tegen aan krijgen maar niet voldoende waardoor de 1-0 voorsprong een feit was. Niet veel later dwarrelde een voorzet van Koen er bijna in maar bij de tweede paal komt Alejandro net een teen tekort. Via een mooie aanval belandt de bal uiteindelijk via Sem bij Sjoerd die hard inschiet wat zorgt voor hard gejuich van onze vlaggert maar de bal belandt toch echt op het dak van het doel en niet in het doel. Ruststand derhalve 1-0.

In de rust erop gewezen dat in de 2e helft veel meer positiespel over de grond gespeeld moet gaan worden vanwege de wind tegen. Daarnaast een tactische omzetting door Thijmen op linksback te zetten tegen de Usain Bolt van RCD. Na 2 minuten hebben we eindelijk succes van onze ‘ingestudeerde’ korte corner. Sven geeft de bal snel en kort op Sjoerd die snoeihard de bal in de bovenhoek schiet: 2-0. Na zeven minuten gooien Brent en Sem de wedstrijd in het slot. Brent zet Sem namelijk mooi alleen voor het doel en Sem schiet de bal zuiver en diagonaal in het doel: 3-0. Tussendoor heeft RCD niet veel kansen maar als ze er één hebben, wordt deze door Hammetje vakkundig afgehandeld. Uit een goed genomen corner van Sjoerd, krijgt Matin aardig wat ruimte en tijd waardoor hij de bal hard van dichtbij kan binnen schieten: 4-0. Ook Koen pikt zijn goaltje nog mee uit een mooie steekpass van Sven: 5-0. Ook RCD weet nog een bal binnen te schieten maar het slotakkoord is toch echt voor onze jongens. Sem steekt Koen weg die de bal goed voorzet op Alejandro die de 6-1 binnen schiet. Na 36 minuten in de tweede helft fluit de scheidsrechter af.

Een mooi slotakkoord van ons debuut op een groot veld in de najaar competitie van de 3e klasse. 11 wedstrijden, 25 punten, 43 voor en 12 tegen.
Zaterdag 15 december spelen wij onze laatste wedstrijd van het jaar 2018. Wij oefenen  vriendschappelijk om 10.30 uur tegen onze clubgenoten van JO13-2 die op een verdienstelijke 2e plaats in de 4e klasse zijn geëindigd. Tot zaterdag!