Voorbeschouwing Rijsoord - RVVH

Voorbeschouwing Rijsoord 1 – RVVH 1

RIJSOORD – Zaterdag is het zover. De Ridderkerkse-derby staat op het programma. Rijsoord ontvangt op het “kraaiennest” aan de Vlasstraat de buren uit Ridderkerk, RVVH. Een wedstrijd die, zeker in competitieverband, zorgt voor de gezonde nervositeit. Is het niet in de spelersgroep, die elkaar overigens allemaal behoorlijk goed kennen, dan zeker ook bij de achterban van beide verenigingen.

Het zal niet gek zijn dat “de kraaien”, koploper van de eerste klasse B, als favoriet in de tweestrijd wordt gezien. Maar iedereen weet ook dat dit soort wedstrijden op zich kunnen staan en de stand op de ranglijst in een derby niets zegt. Het is dus met name aan Rijsoord om de favorietenrol ook waar te maken.

In de voorbereiding op dit seizoen was het trouwens RVVH wat op overtuigende wijze de winst naar zich toetrok en zich de kampioen van Ridderkerk mocht noemen. Dat dit goede gevoel vanuit de voorbereiding niet is meegenomen naar de competitie is ook iets wat trainer Ronald Hulsbosch maar niet kan begrijpen. RVVH bivakkeert vanaf de eerste dag in de onderste regionen van de eerste klasse B en staat inmiddels zelfs helemaal onderaan. Een start die na de degradatie uit de hoofdklasse zeker niet was voorzien. Het Rijsoord van Steef Buijs heeft zich de laatste weken wel kunnen herstellen van een voorzichtige start na hun degradatie uit de hoofdklasse en staat dus momenteel zelfs helemaal bovenaan.

Kortom, het belooft gewoon een interessante derby te worden. De belangen voor beide clubs zijn misschien verschillend maar wel groot. Rijsoord wil natuurlijk die eerste plaats vasthouden en dus zal er gewonnen moeten worden. RVVH realiseert zich bijna wekelijks dat het noodzakelijk is om drie punten aan hun totaal toe te voegen.

De wedstrijd aan de Vlasstraat begint om 14.30 uur.

Leave a Reply