Rijsoord 2 pakt 3 punten

Eindelijk weer broodnodige 3 punter voor Rijsoord 2

RIJSOORD – Donkere wolken pakten zich samen boven het sportpark van Rijsoord. Letterlijk en figuurlijk, want de afgelopen 3 wedstrijden werden met een verlies afgesloten door de Rijsoordse formatie én de winter heeft zijn intreden gedaan en dat ging gepaard met lage temperaturen, wind en in de slotfase zelfs regen. Uiteindelijk werd deze middag – ondanks de regen – ‘’zonnig’’ afgesloten en werden de broodnodige 3 punten thuis tegen laagvlieger Walcheren 2 gelukkig weer eens gepakt !

Met enkele versterkingen van het eerste elftal in de selectie treed Rijsoord 2 getergd aan tegen slachtoffer Walcheren dat vandaag in de wedstrijd weinig in de pap te brokkelen had. Al na 3 minuten was het Patrick Berends die aan het eind stond van een ingestudeerde vrije trap. Bas speelde aan de rechterflank de inlopende Darlison Gerardus aan die de achterlijn haalde en de bal voor de goal bracht, daar stond Patrick die de voorzet van Darlison alleen nog binnen hoefde te tikken, 1-0 !

Het spelbeeld is zoals vaker in de wedstrijden die Rijsoord 2 afwerkt in de reserve 1e Klasse A. Het initiatief ligt bij de ploeg van trainer Cees vd Heerik en de tegenstander vertoeft veelal op de eigen helft. Ondanks de lage klassering van Walcheren 2 kun je wel zien dat er een gevaarlijke tegenstander in hen schuil gaat. Tot de rust worden er nog diverse kansen gecreëerd maar de stand blijft ongewijzigd.

In de 2e helft worden na iets meer dan 20 minuten aandringen van Rijsoord enkele wijzigingen doorgevoerd en vervangt Brian Heijman spits Rens Weber en nog geen minuut nadat hij in het veld staat scoort hij met zijn eerste balcontact. Voor de neus van de keeper kreeg Brian de bal voor zijn voeten en gedecideerd schoot hij deze kans langs de keeper in het net, 2-0 !

In de 79e minuut is het weer invaller Brian Heijman die tot scoren komt. Randje 16 krijgt hij de bal aangespeeld en schiet Brian hem uit de draai in de verre hoek ! 3-0 ! In de 87e minuut wordt de mooiste goal van de middag gescoord! Brian krijgt wederom de bal aan de linkerkant van het veld en kapt zijn man mooi uit, na deze actie legt hij de bal over 20 meter panklaar op het hoofd van Bas die beheerst de bal langs de keeper kopt ! 4-0 !

Een heerlijke wedstrijd en een prima resultaat waarna ook nog mooie berichten kwamen uit Dordrecht waar EBOH 2 gewonnen had tegen koploper Heerjansdam 2. Ook was er nog een fantastische Mossel/Sparerib avond georganiseerd door de Supportersvereniging van Rijsoord waarbij iedereen en zelfs meer mensen van het 2e elftal aanwezig waren !

Volgende week wacht de ontzettend lastige uitwedstrijd in Bruinisse tegen Bruse Boys 2 waar het altijd vechten is tegen de elementen. Om 12.30 zal er worden afgetrapt.

Doelpunten:
1-0 Patrick Berends (3e minuut)
2-0 Brian Heijman (69e minuut)
3-0 Brian Heijman (79e minuut)
4-0 Bas vd Spoel (87e minuut)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Darlison Gerardus, Lorenzo vd Heijden, Jochem Bakker, Sander Top (87e min Varoen Sewpal), Jan Willem Taekema, Dennis Havelaar, Youri Haasdijk (69e min D’angelo Silva), Bas vd Spoel (87e min Jamie van Brenkelen), Rens Weber (69e min Brian Heijman), Patrick Berends (87e min Chris Zevenbergen).