Beek Vooruit terechte kampioen

Kampioen Beek Vooruit te sterk voor JO13-1

RIJSOORD – Zaterdag 1 december 2018 stond de één na laatste competitiewedstrijd op het programma en wat voor één: Beek Vooruit, de ongeslagen koploper met 27 punten uit 9 wedstrijden tegen Rijsoord, de nummer twee met 22 punten uit 9 wedstrijden. Voor Beek Vooruit een wedstrijd om het kampioenschap.

Matin was weer fit en had vandaag zelfs een feestje opgegeven om er bij te kunnen zijn wat kenmerkend is voor de mentaliteit van Matin maar ook voor de rest van onze ploeg. Met een complete selectie waren we afgereisd naar het zuiden. Uit de statistieken bleek dat Beek Vooruit makkelijk scoort (51) en heel weinig tegengoals krijgt (6), uitstekende statistieken derhalve. Onze jongens hebben dit seizoen echter al tegen betere tegenstanders gespeeld dus hebben we ze vooral het advies gegeven om enerzijds rugdekking te geven want tegen zulke ploegen kan niet iedereen zijn duel winnen en anderzijds heel scherp en agressief te starten want over het algemeen hebben dergelijke ploegen niet veel weerstand gehad en kunnen daar lastig mee omgaan.

Met Jan op de vlag gingen wij om 10.00 uur van start gingen op het kunstgras van het hoofdveld. De eerste paar minuten zaten we er boven op maar het is Beek Vooruit die na vijf minuten op een 1-0 voorsprong komt door niet goed rugdekking geven van onze kant. Na tien minuten is het een vergelijkbare tegengoal, we verliezen een duel en de spits staat alleen voor Hammetje: 2-0. Een grote nederlaag lijkt in het vooruitschiet maar daar zijn onze jongens te goed voor. Het tweede kwartier hebben wij voetballend de overhand maar kunnen niet echt tot grote kansen komen. Toch is het Sjoerd die een gaatje weet te vinden achter de verdediging. Koen blijft uiterst cool en scoort beheerst de 2-1 wat ook de ruststand betekent.

In de rust zien de jongens dat er ook kansen zijn tegen de ongeslagen koploper dus vol goede moed starten wij aan de tweede helft. Na tien minuten wordt er een mooi balletje achter onze verdediging gelegd waardoor de goede spits weer vrij baan heeft richting onze goal. Ondanks storen van Olaf, en een halve hand van Hammetje gaat de bal er toch in: 3-1.
Rijsoord bleef hard werken met Olaf in een hoofdrol want ondanks dat hij één van de kleinste van het veld was, was hij ook de meest agressieve wat zich uitte in uitstekend verdedigingswerk. Ook Quinten liet zich niet onbetuigd want die bleef keihard werken. Goed gedaan jongens.

De verdediging van Beek Vooruit stond goed dus tot echt grote kansen wisten wij niet te komen behalve een balletje met de punt van de voet van Alejandro na een vrije trap van Sjoerd en een schot van Sem welke beide gehouden werden door de grote keepster. Eindstand bleef daarom 3-1 waardoor Beek Vooruit de trotse en terechte kampioen werd van deze competitie. Ook onze jongens mogen trots zijn want ze hebben hard gewerkt en Beek Vooruit tot het uiterste gedwongen om de overwinning binnen te halen.

Zaterdag 8 december 2018 spelen wij de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop, thuis om 10.30 uur tegen RCD JO13-2. Tot zaterdag!