Rijsoord MO11-1 wint van Sliedrecht

MO11-1 pakt 3 punten tegen Sliedrecht

RIJSOORD – Geen bevroren ruiten deze zaterdagmorgen maar gewoon een lekker winterse kou. We trapten af zonder Noë en Tess R. maar gelukkig waren Floor en Kelsie er zodat we 2 wissels hadden. Kelsie was op de kou voorbereid en had zich goed warm aangekleed.

Keken we vorige week binnen een minuut tegen een 1-0 achterstand aan, vandaag waren de rollen omgedraaid en was het eerste balcontact van Tess meteen raak: 1-0. Dat is toch lekkerder beginnen en de wederom grote supportersschare ging er eens goed voor staan. Er werd goed overgespeeld – blijkbaar hadden ze afgelopen week getraind op tiki-taka voetbal en dat goed onthouden want trainer Zoggi verzuchtte naderhand in de app: ‘eindelijk tiki taka voetbal…goed gedaan dames’.

Door het goede overspelen kregen de meiden veel kansen, maar de afronding was soms te gehaast waardoor de ballen net naast gingen of te zacht werden ingeschoten. Dan krijgt Tess de bal maar zij wordt door 2 tegenstanders flink in de weg gelopen. Ze weet de punt van haar schoen nog net tegen de bal te krijgen, die doorschiet naar Evy. Evy schiet vervolgens overtuigend met links in. 2-0 Sliedrecht laat het er niet bij zitten en weet de 2-1 te maken. Een mooie combinatie tussen Tess en Kelsie resulteerde in de 3-1 door Kelsie. Daarna scoort Shannon met een prachtig afstandschot de 4-1 binnen. Aanvallend zat het goed, maar als je allemaal teveel voorin blijft hangen kan het ook mis gaan. Sliedrecht profiteerde daarvan en scoorde 4-2. Dat was ook de ruststand.

Tijdens de rust konden de meiden goed opwarmen met een lekker bakkie thee van Jeanne in het jeugdhome. Meteen na de rust houdt Nicki het spannend. Ze stond nog wat te kletsen ofzo en had niet in de gaten dat Sliedrecht op het doel afstormde. Ze kwam iets te laat uit en langzaam zagen we de bal richting doel rollen. Maar wervelwind Veerle wist de bal nog net van de lijn te halen. Pfiew!

Dat de meiden het spelletje steeds meer beginnen te snappen, merkte ook super scheids Hans Nielhold. Regelmatig kwam er van de Rijsoord kant of de Sliedrecht kant wat commotie over zijn beslissingen. Op een gegeven moment legde Hans het spel zelfs stil om het ‘effe uit te leggen’. Fantastisch, zo doe je dat. Kelsie was vanochtend lekker op dreef en scoorde de 5-2. Tessa brak vervolgens mooi door maar werd vastgehouden door haar tegenstander. Zelf ging ze ook niet helemaal vrijuit waardoor het een keeperbal werd. Uit een corner wist Evi de 6-2 te scoren. Sliedrecht doet nog een poging om terug te komen en scoort 6-3. Maar dan gaat het spel op slot en speelt de wedstrijd zich voor het doel van Sliedrecht af. Dat leverde bij de tegenstander de nodig frustraties op. Maar Tessa laat zich niet van de wijs brengen en scoort 7-3. Dan is er nog een te komisch klutsballen moment waarop alle meiden wel een kans hadden om te scoren maar steeds weer stond er een dame van Sliedrecht in de weg. Evy maakt nog 8-3 en dat is ook de eindstand. Goed gespeeld dames!

Nicki – Shannon – Mikki – Tess J. – Tessa – Svenja – Veerle – Evy – Floor – Kelsie

Leave a Reply