JO13-1 wint van JEKA

Doelpuntrijke wedstrijd van JO13-1 in Bavel

RIJSOORD – Zaterdag 24 november 2018 hadden wij een verre uitwedstrijd, namelijk tegen R.K.V.V. JEKA (Rooms Katholieke Voetbal Vereniging Jeugdige Enthousiasme Kan Alles) uit Bavel. Op de heenreis zaten Harm, Thijmen, Hammetje en Sjoerd in mijn auto en de generatiekloof is nu officieel een feit aangezien ik waarschijnlijk meer had begrepen van vier willekeurige Chinezen dan van deze vier jongens die in Fortnite taal met elkaar praten (leaven, killen, tier, trickshot, respawnen, duo, solo, squad). Geen idee!

Aangekomen op veld 3 van het schitterende complex wat nieuw oogt maar dateert uit 2008 werden de spelers voor het eerst dit seizoen gecontroleerd door de scheidsrechter aan de hand van de foto’s uit het digitale wedstrijdformulier. Zonder de zieke Matin en Youri die zelf moest voetballen, gingen wij om 10.30 uur van start op het gras tegen het 5e team van JEKA wat op voorhand niets zegt aangezien ze 13 teams onder JO13 hebben.

Ondanks dat JEKA een aantal reuzen in zijn team had, was het vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk dat wij vandaag de beter voetballende ploeg waren. Eerste kans was dan ook voor Daniel die uit een pass van Sjoerd in de handen van de keeper schoot, iets wat de eerste helft veel vaker zou gebeuren. Na balverlies van ons achterin komt JEKA bij de eerste de beste aanval op 1-0. Een domper gezien het spelbeeld maar ook niet verontrustend omdat wij de eerste minuten al behoorlijk wat kansen hebben gekregen. Niet snel daarna komen wij daarom terecht op 1-1. Brent weet de bal op doel te schieten welke nog half gekeerd wordt door de keeper maar de rebound van Alejandro is de keeper te machtig: 1-1. Na 11 minuten komen wij op 1-2 door Koen die een bal in de diepte van Sem mooi afrond. Niet lang daarna zijn de rollen omgekeerd, nu stuurt Koen Sem diep maar die raakt hard de kruising. Na twintig minuten geeft Sjoerd een slim balletje breed op Brent die vandaag achterin begon vanwege het tekort aan verdedigers. Brent haalde mooi uit en via de binnenkant paal verscheen de 1-3 op het scorebord. Door een grote fout achterin komt JEKA net voor rust op 2-3.

Na een ouderwets drankje van Ilmars volgde een strenge ‘preek’ want onze voorsprong was positief maar niets ten nadele van JEKA maar tegen een dergelijke tegenstander mogen wij in deze fase van de competitie niet in de problemen komen. Ondanks de minimale voorsprong hadden wij echter wel problemen. Weinig communicatie door onze keeper, veel balverlies van onze verdedigers, te weinig arbeid van onze middenvelders en matig afronden van onze aanvallers. Een povere performance wat de jongens zelf ook onderkenden.

Tweede helft begon rommelig maar na een minuut of tien kwamen wij wat beter in het spel. Na een schot van Sem op de keeper was het Quinten die de bal van dichtbij voor het intikken had, maar waar hij had moeten kiezen voor zijn linker, koos hij voor zijn rechter waardoor de bal op de paal ging. Even uit het veld geslagen maar niet veel later zet hij goed door en schiet de 2-4 binnen. Overmand door emoties vierde hij deze treffer. Goed gedaan Quinten!

Deze treffer bleek de genadeklap want hierna was het open huis bij JEKA. Na een korte corner van Sven, kan Sjoerd de bal op doel schieten, bal wordt gehouden door de keeper, rebound is voor Alejandro die mooi het overzicht houdt en de bal netjes terug legt op Sem die hard en laag inschiet: 2-5. Het is andermaal Alejandro die even later een bal mooi laat vallen op Sjoerd die schitterend hard en hoog uithaalt van buiten de zestien: 2-6. Tussendoor heeft JEKA nog een kans uit een corner maar Hammetje redt met een katachtige reactie en revancheert zich zo voor zijn onzekere optreden de eerste helft. Vervolgens is het Sem tijd want uit passjes van Olaf, Koen en Sven komt hij alleen voor de keeper en schiet de 2-7, 2-8 en 2-9 binnen. Na de laatste goal volgt een ‘publiekswissel’ voor Sem die vervangen werd door Daniel die overigens vandaag niet scoorde maar erg goed mee deed in het positiespel. Op speciaal verzoek van Brent die Matin vandaag waardig verving als verdediger wil ik nog zijn actie noemen waarbij hij schitterend voor zijn man kwam, iets waar ik als oud verdediger erg van kan genieten. Well done Brent!

Na een mindere eerste helft (2-3) uiteindelijk een uitstekende tweede helft (0-6) waardoor de uitslag recht doet aan de verhoudingen binnen het veld.

Sander bedankt weer voor het vlaggen. Volgende week spelen wij om 10.00 uur uit tegen de ongeslagen koploper Beek Vooruit JO13-2 die de competitie leidt met 27 punten uit 9 wedstrijden. Tot zaterdag!