Vroege winterdip Rijsoord 2

Vroege winterdip voor Rijsoord 2

Rijsoord– Na een weekje geen verplichtingen en een flinke kater van de uitwedstrijd 2 weken geleden in en tegen Terneuzen was het afgelopen zaterdag taak voor Rijsoord 2 om tegen Pelikaan 2 de 3 punten te pakken en de aansluiting met koploper Heerjansdam 2 niet te verliezen. Met een droomstart in de 1e minuut door een fraaie goal van Jamie van Brenkelen leek er geen vuiltje aan de lucht! Vlak na de aftrap met nog geen 60 seconden spelen op de klok krijgt de gretige Jamie aan de rechterkant van het strafschopgebied de bal na goed doorzetten en hij twijfelt geen moment ! Met een fraai schot in de verre hoek verschalkt hij de keeper van de Peli’s, 1-0 !

De openingstreffer van Jamie heeft meer een verlammend dan inspirerend effect op de formatie van Rijsoord 2 want het voetballen gaat stroef en de wedstrijd kabbelt met enkele kleine mogelijkheden daar gelaten naar de rust toe. In de rust worden doelpuntenmaker Jamie van Brenkelen en middenvelder Jan-Willem Blaak vervangen door Chris Zevenbergen en Jan-Willem Taekema.

Nadat in de 1e helft Rijsoord bijna direct het net wist te treffen slaat in de 2e helft Pelikaan gelijk toe. Een vervelende gelijkmaker die Pelikaan weet te scoren uit een hoekschop die binnen het eigen strafschopgebied niet goed verwerkt kon worden, een speler van Pelikaan is alert en jaagt de afvallende bal in het dak van de goal, 1-1.

In de 50e minuut stelt Bas vd Spoel weer orde op zaken en is het de taak aan Rijsoord om de overwinning veilig te stellen. Bas is alert wanneer Casper een voorzet van aanvoerder Dennis weet te controleren en de bal richting goal werkt. Zoals gezegd reageerde Bas alert en kon hij de 2-1 binnen schieten ! Helaas is de vreugde van korte duur als Pelikaan in de 56e minuut de 2-2 weet te maken als een bal vanaf rand 16 meter gebied keihard binnen wordt geschoten.

Na 75 minuten spelen slaat helemaal het noodlot toe en komt de Zwijndrechtse ploeg zelfs op voorsprong. Na slap ingrijpen wordt een speler van Pelikaan op Rijsoordse helft de diepte in gestuurd en hij schuift de bal langs keeper Joep in de verre hoek, 2-3.

Op het moment dat je een aanvalsgolf van Rijsoord verwacht moet de gifbeker voor de ploeg van trainer Cees vd Heerik helemaal leeg. In de 83e minuut is het de uitblinkende nummer 17 van de bezoekers die na slecht uitverdedigen onberispelijk uithaalt en zodoende de 2-4 op het scorebord zet.

Er is nog tijd voor de Kraaien om op jacht te gaan naar een puntje maar helaas valt de aansluitingstreffer net iets te laat, in de 93 minuut is het invaller Jan-Willem Taekema die met een bekeken schot zijn goal meepikt.

Een dramatisch resultaat voor Rijsoord 2 en een onnodig verlies dat ervoor zorgt dat koploper Heerjansdam 2 uitloopt naar 7 punten. Aankomende zaterdag is het DO OR DIE voor Rijsoord 2 als het op eigen sportpark geconfronteerd wordt met de bovengenoemde nummer 1 in de reserve 1e klasse A Heerjansdam. Om 12.00 wordt deze nu al belangrijkste wedstrijd van het seizoen afgewerkt in Rijsoord (terwijl deze te boek staat als uitwedstrijd zal hij toch gespeeld worden bij Rijsoord i.v.m. de wielerronde van zaterdag 11 mei).

Op naar de 3 punten en zorgen voor weer enige vorm van aansluiting dus aanstaande zaterdag !!!

Doelpunten:
1-0 Jamie van Brenkelen (1e minuut)
2-1 Bas van der Spoel (50e minuut)
3-4 Jan-Willem Taekema (93e minuut)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Stefan Havelaar, Rens Weber (75e min Varoen Sewpal), Jochem Bakker, Dennis Havelaar ©, Jan-Willem Blaak (45e min Jan-Willem Taekema) Colin vd Heijden, Bas vd Spoel (75e min Moreno Sallons), Jamie van Brenkelen (45e min Chris Zevenbergen), Casper Gerritse , D’angelo Silva