MO11-1 verliest van Dubbeldam

Teleurstellend verlies MO11-1

RIJSOORD – Zaterdag 17 november stond er een spannende wedstrijd op het programma. Rijsoord MO11-1 is met 1 wedstrijd minder tweede in de competitie en speelde uit tegen koploper Dubbeldam MO11-1. Nadat het ijs van de ruiten was gekrabd gingen we op naar Dordrecht. Er stonden veel supporters langs de lijn en op de barricade om de meiden aan te moedigen.

MO11-1 begon rommelig aan de wedstrijd. Veel onnodig balverlies en de meiden waren onder de indruk van de meer fysiek spelende tegenstander. Na een minuut of 5 lag de bal in het doel achter Nicki en keken de meiden tegen een achterstand aan. Dat was even wennen. Na de time-out kwamen de Rijsoordse kraaien meer in de wedstrijd en was er uit een corner een mooie kans voor Noë op de gelijkmaker. Maar de keeper van Dubbeldam was op haar hoede en pakte de bal. Daarna was het even tanden knarsen want drie keer achter elkaar mocht Dubbeldam een corner nemen. Twee keer werd hij net over de lijn gewerkt door de verdediging en de derde keer ging een schot net voorlangs. We konden opgelucht ademhalen. Niet lang daarna viel de 1-1. Tess J., die heel veel verdedigers om zich heen had, wist zich te ontworstelen en kon scoren. De vreugde was groot!

Dubbeldam was even van slag en dat resulteerde in een aantal mooie kansen voor Rijsoord, maar steeds weer stond de keeper op de juiste plek om dat te voorkomen. Nog 1 keer wist Dubbeldam gevaarlijk uit te breken. Nicki kwam koelbloedig uit haar doel en blokte een schot, zo snel als ze uit kwam stond ze ook weer op haar lijn om het volgende schot te keren. En zo gingen we met 1-1 rusten waarbij trainer Kaj verzuchtte dat hij in een half uur 10 jaar ouder was geworden. En hij niet alleen.

Na de rust was het Dubbeldam dat het spel in haar macht had. Ze speelden een beter positiespel en hadden de verdediging goed staan. Het spel werd feller en daar raakten onze meiden door van slag. Jammer, want dat was precies wat Dubbeldam wilde bereiken. Toch werd er knap gestreden en was een gelijkspel op zijn plaats geweest. Maar helaas wist Dubbeldam te scoren. Alle meiden van Rijsoord gingen er hard tegenaan om toch de gelijkmaker te scoren, alleen het wilde maar niet lukken. De teleurstelling was groot toen de scheidsrechter het eindsignaal floot, maar het was zeker een leerzame wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander. Nu op naar volgende week als Sliedrecht op bezoek komt. We spelen dan om 08.30 uur thuis, mooie tijd weer!

Nicki – Shannon – Tess J – Tessa – Svenja – Evy  – Mikki, Tess R. – Noë en Veerle!