JO13-1 wint met 4-1 van Dubbeldam

JO13-1 boekt mooie winst op Dubbeldam

RIJSOORD – Zaterdag 17 november 2018 stond alweer de achtste competitiewedstrijd op het programma, thuis om 10.30 uur tegen een voor ons onbekende tegenstander, namelijk Dubbeldam uit Dordrecht.
Thijmen had voor het eerst mijn baard verkozen boven de baard van Sinterklaas, Sven was weer beter en Hammetje was er gelukkig ook gewoon bij ondanks een onrustige nacht vanwege de ziekenhuisopname van zijn opa Joep en onze trouwe supporter. Beterschap Joep!

Sinterklaas vond het toch wel vreemd dat Thijmen niet aanwezig was bij de intocht dus die had nog een aantal zwarte pieten gestuurd om de jongens te trakteren op een paar pepernoten. Onder het genot van een heerlijk november zonnetje gingen wij op het kunstgras onder leiding van scheidsrechter Ed, Bas Nijhuis, Bestebreurtje van start ondersteund door Joffrey met de vlag. Bedankt weer Joffrey! Ondanks de zware bekerwedstrijd afgelopen donderdag tegen Groote Lindt gingen de jongens goed van start en de eerste kansen waren dan ook voor de kleine kraaien. Brent gaf een mooie pass op Koen die goed voorzet op Daniel die helaas net niet goed uit komt met zijn passen waardoor de bal net naast gaat. Vervolgens is het Brent die naast tikt na een corner van Sjoerd en het is Sven die iets te gehaast en daardoor hoog overschiet na goed terugleggen van Sem. Na 17 minuten is het Brent die met links de 1-0 verzorgt na een knappe voorzet van Sem. De mogelijkheden lagen vandaag duidelijk op onze rechterkant maar de grensrechter van Dubbeldam bleef helaas alles afvlaggen. Gelukkig koos de scheidsrechter af en toe voor zijn eigen waarneming. Na 24 minuten is er een uitstekende dieptepass van Sem op Koen die goed naar binnen snijdt en de bal binnen weet te tikken: 2-0. Net voor rust heeft Sven nog een grote kans maar zijn bal gaat net voorlangs.

Na tien minuten in de tweede helft gooien wij de wedstrijd in het slot door een mooie bal van Koen op Sem die uiterst koelbloedig blijft alleen voor de keeper en laag de 3-0 binnen schuift. Laatste kwartier zijn er een aantal mogelijkheden voor Alejandro, eerst mist hij met links uit een pass van Sven, vervolgens wordt zijn goal afgekeurd maar na een mislukt schot van Quinten is de rebound voor Alej: 4-0. Net voor tijd schiet Dubbeldam nog de 4-1 in de verre hoek welke onhoudbaar is voor Hammetje.

Na trainen op maandag en woensdag en donderdag een wedstrijd een degelijke overwinning tegen andermaal een fysiek grotere ploeg die verdienstelijk in de middenmoot speelt. Vrijwel geen kansen weggegeven door onze verdedigers Thijmen, Olaf, Goesie, Harm en Matin die steeds beter op elkaar ingespeeld raken.

Zaterdag 24 november spelen wij om 10.30 uur de verre uitwedstrijd in Bavel tegen JEKA JO13-5. Tot zaterdag!