JO13-1 uit beker na leerzame wedstrijd

RIJSOORD – Donderdagavond 15 november 2018 stond om 19.00 uur thuis de eerste ronde van de Voetbal Rijnmond Cup (Abel Cup) op het programma. Groote Lindt waren wij dit seizoen al tegengekomen in de beker maar dat was de JO13-2 die uitkomt in de vierde klasse. Nu was het hun JO13-1 die goed meedoet in de eerste klasse.

Zonder de zieke Sven maar wel gewoon met supporter Sander gingen wij op het gras van het C veld van start onder leiding van scheidsrechter Piet Klootwijk met Jan als vlaggert (bedankt weer Jan). Ook Sjoerd moesten wij bijna missen want die zag in de warming up bij het halen van een bal de stalen omheining van het naastgelegen D veld over het hoofd waardoor hij een grote smakker maakte op zijn achterhoofd. Niet voetballen is echter geen optie voor Sjoerd dus ging hij gewoon van start.

Na 45 seconden liet Groote Lindt al zien dat voetballen in de eerste klasse voetbal anders is dan voetballen in de derde klasse want het balletje lag al achter Hammetje. Ondanks het grote verschil in fysiek lieten de jongens zich niet van de wijs brengen en lieten het balletje goed rond gaan waarbij wij vooral in de diepte gevaarlijk werden via Koen, Usain Bolt, Hagendijk. Groote Lindt is echter zeer effectief en komt door twee identieke loopacties van hun spits op 0-2 en 0-3. Rugdekking was op dat moment ver te zoeken wat ook zorgt voor een ‘aanvaring’ tussen Matin en de trainert wat overigens direct wordt uitgepraat. Een houdbaar afstandsschot zorgt helaas voor een 0-4 achterstand waarbij gezegd moet worden dat Brent nog twee kansjes had maar uit een pass van Daniel ranselt de keeper, welke de lengte benadert van onze legendarische oud 1e elftal keeper Aad, uit het doel en uit een pass van Sjoerd raakt Brent de bal niet vol waardoor deze naast gaat.

In de rust zijn de fysieke klachten niet van de lucht, de helft heeft buikpijn of hoofdpijn wat altijd in relatie staat tot de stand op het scorebord. De jongens op het hart gedrukt dat wij voetballend goed mee konden en dat is al zeer knap tegen een tegenstander die twee klassen hoger voetbalt.

Tweede helft komen wij na 10 minuten op een 0-5 achterstand door een mooie kopbal uit een korte corner. Na een voorzet van Sjoerd met links had Alejandro de eretreffer kunnen maken maar ook deze bal wordt niet vol geraakt waardoor deze geen doel treft. Door persoonlijke fouten achterin komen we op een 0-7 achterstand wat geen recht doet aan het goede voetbal van de jonge kraaien. Gelukkig worden de jongens toch nog beloond want het is Brent die de 1-7 weet binnen te tikken uit een mooie vrije trap van Sem en Sem weet zelf de 2-7 laag binnen te schieten na een hakje van Alejandro. Koen had zelfs nog de 3-7 te scoren maar zijn schot gaat net voorlangs.

Al met al een leerzame wedstrijd tegen een tegenstander welk niveau wij volgend jaar moeten hebben. Trainers van Groote Lindt waren vol lof over ons voetballend vermogen, nu alleen nog zorgen dat we minder persoonlijke fouten maken. Na een zakje chips was de uitslag weer vergeten en konden de jongens hun bed gaan opzoeken.