Walking Football

Rijsoordse Old Stars passen lekker over

RIJSOORD – Dinsdagochtend 10.15 uur, na een bak koffie begeven de Rijsoordse Old Stars zich naar de kleedkamer. Trainer Dirk Plaisier heeft de wind er goed onder, want stipt om 10.30 uur kan hij starten met de warming-up. De spieren worden goed losgemaakt en voor het snelle voetenwerk kiest Dirk voor een bokswedstrijd. “In de lucht dan hé”, roept hij er voor de zekerheid bij.

Na zo’n twintig minuten worden de teams gevormd. Sinds de start – zo’n twee maanden geleden – zijn er nu al 16 enthousiaste mannen die wekelijks komen trainen. Tijdens het partijtje gaat het er nog fanatiek aan toe en je ziet dat de mannen het spelletje zien. Er worden nog strakke passes gegeven en de verleiding is groot om af en toe toch nog een sprintje te trekken. Maar dat wordt meteen afgestraft. “Walking Football hé!”

Na het douchen staat er een lekkere lunch klaar. Dit keer staan er broodjes kroket op het menu. Tijdens de lunch komen de verhalen en worden herinneringen opgehaald. Het plezier straalt er de hele ochtend van af en de reacties zijn stuk voor stuk enthousiast. V.V. Rijsoord is weer een mooie en sportieve activiteit rijker en minstens zo belangrijk: een gezellige groep mensen.

Bekijk hier de foto’s

Ben je 60-plusser en heb je zin om een keer vrijblijvend mee te trainen? Kom dan gerust langs aan de Vlasstraat of neem contact op met Jan Jansen via 06-512 173 88 of met Ramon de Borst via r.deborst@vv-rijsoord.nl. De trainingen vinden plaats op dinsdagochtend. Rond 10.00 uur verzamelen in de kantine om zo rond 10.30 uur het veld op te gaan.