Gelijkspel voor JO13-1

Rijsoord JO13-1 verdiend gelijk spel tegen fysiek sterk DFC

RIJSOORD – Zaterdag 3 november 2018 stond er weer een thuiswedstrijd op het programma: om 10.30 uur tegen DFC die met drie overwinningen en twee verliespartijen verdienstelijk mee doet in de 3e klasse.

Thijmen was terug van vakantie dus de selectie was weer compleet. Ook de supporters waren zo goed als compleet ook degene die in hun enthousiasme een paar traptreden overslaan en degene die  vergezeld werden met een complete familie katers.

De lichte vorst was inmiddels van het B veld verdwenen dus onder leiding van scheidsrechter Hans B. gingen wij van start tegen een fysiek erg grote tegenstander. Normaliter zijn er altijd wel een aantal grotere spelers bij de tegenstander aanwezig maar deze keer waren de meeste spelers echt een stuk groter en zwaarder dus erg benieuwd hoe de jongens hiermee om zouden gaan.
De eerste helft gebeurde er eigenlijk weinig voor beide doelen. Hammetje moest éénmaal handelend optreden bij een afstandsschot maar deed dat vakkundig en aan de andere kant had Sjoerd alleen een mogelijkheid via een verre vrije trap. Onze verdedigers Matin, Harm, Thijmen, Olaf en Goesie  stonden goed dus het spel speelde zich vooral op het middenveld af waarbij wij af en toe via Sjoerd en Sven de mogelijkheid vonden om te openen naar Brent, Quinten of Koen op de zijkanten. Iets waar wij afgelopen week op getraind hebben en waar wij zeker de komende weken op zullen blijven trainen want daar ligt echt onze kracht. Met 0-0 gingen wij rusten.

In de rust o.a. aangegeven dat wij uit de duels moesten blijven want daar was het verschil in fysiek te groot voor. Daarnaast moesten we eerder ballen voor het doel brengen om überhaupt gevaarlijk te kunnen worden.

Tweede helft was nog geen paar minuten oud of we hadden twee kansen via het tandem Sjoerd en  Brent. Eerst was het Sjoerd die Brent goed diep stuurt maar het goede schot van Brent wordt net zo goed gekeerd door de keeper. Uit de daaropvolgende hoekschop van Sjoerd kopt Brent de bal net voorlangs. DFC wordt ook iets gevaarlijker door één van hun snelle aanvallers. Deze aanvaller is het dan ook die zijn hielen laat zien aan meerdere verdedigers en ook Hammetje kansloos laat: 0-1. Na een kwartier een mooie aanval via Koen die de bal van rechts voorgeeft op Alejandro die zijn punt er net genoeg tegen aan kan zetten want de bal belandt op de bal. De scrimmage hierna eindigt helaas voor ons in de handen van de keeper. Youri, waterzak, Niehold had het inmiddels druk gekregen want Koen had een beuk gekregen bij de laatste actie en niet veel later moest Youri andermaal uitrukken na een charge op Brent die overigens wel beloond werd met een strafstrop ondanks protesten van de grensrechter vanwege vermeend buitenspel. Onze penalty killer Sem ging achter de bal staan maar Sem liet zien ook maar een mens te zijn want hij miste. Gelukkig was Matin zo scherp als een mes door de rebound binnen te schieten: 1-1. En Sem? Ook Ronaldo en Messi missen weleens een penalty, dus volgende keer ga jij er gewoon weer achter staan.
Zowel DFC als Rijsoord hadden vervolgens nog de kans om de overwinning naar zich toe te trekken maar Hammetje hield ons op de been bij een schot van korte afstand en de vrije trap van Sjoerd vanaf rand zestien ging helaas meters over. Wat voor Sem geldt, geldt ook voor Sjoerd, volgende keer gewoon weer nemen.

Samenvattend een verdiend gelijk spel tegen een fysiek zeer sterk DFC waarbij o.a. Daniel, Olaf en Quinten hebben op moeten boksen tegen spelers die minimaal 20 cm groter waren en 20 kg zwaarder wegen. Uiteraard logisch omdat wij een jaar hebben overgeslagen maar des te knapper van onze jongens.

Zaterdag spelen wij om 08.30 uur uit tegen de huidige nummer twee, Heerjansdam JO13-2.

Leave a Reply