Domper voor Rijsoord 2

Zware domper voor zwak Rijsoord 2 in Terneuzen

TERNEUZEN – Zaterdag 3 november werkte Rijsoord 2 zijn wedstrijd af in het Zeeuwse Terneuzen alwaar op het 4e veld de achtervolging op koploper Heerjansdam 2 werd ingezet. Het begin van de kraaien was niet best maar werd na 17 minuten spelen toch opgeleukt door een presentje dat aangeboden werd door de keeper van de Terneuzense Boys.

Na een beginfase met weinig kansen en een laag tempo kreeg Rens Weber na goed opjagen in de 17e minuut door de Zeeuwse doelman de bal op een presenteerblaadje aangeboden en scoorde de 0-1 voor Rijsoord ! Een goed begin is het halve werk en het was vandaag zaak de 3 punten zakelijk over de streep te trekken.

Helaas verliep deze middag anders dan gehoopt en knokte de ploeg van Terneuzense boys 2 zich terug in de wedstrijd. Rijsoord dat duidelijk moeite had met het veld, de oude en warrige scheidsrechter en de werklust van de tegenstander liep al snel na de voorsprong aan tegen de gelijkmaker van de Zeeuwen. De Boys uit Terneuzen vielen na de goal van Rens mondjesmaat aan om iets te forceren en na een half uur spelen kreeg de Zeeuwse ploeg een terechte penalty toegewezen na een overtreding binnen het strafschopgebied van Rijsoord, Keeper Stefan vd Meulen was kansloos op de inzet en de 1-1 stond op het scorebord.

De spaarzame kansen in de 1e helft brachten tot aan het rustsignaal geen doelpunten meer op.

Na de theepauze werden de kraaien meteen iets dreigender door druk naar voren te geven wat direct resulteerde in enkele mogelijkheden, desalniettemin brak Terneuzense Boys in de 56e minuut gevaarlijk uit en na een strakke voorzet vanaf de rechterflank scoorde de thuisploeg de 2-1.

De selectie en staf van Rijsoord 2 was vroeg uit de veren, met een reis van anderhalf uur achter de rug inclusief ontbijt, koffie/thee. Het was nu zaak om de rug te rechten en te zorgen dat er niet huiswaarts gekeerd werd zonder punten, want dan zou de achterstand op de koploper uitlopen naar 5 punten.

5 minuten na de tegentreffer komt daar de grootste kans op de gelijkmaker op naam van Chris Zevenbergen die 1 op 1 met de keeper van Terneuzense Boys op weg is naar een goal, echter de goalie van de Zeeuwen weet de inzet van Chris ternauwernood te keren, geen gelijkmaker. Na een dubbele wissel van trainer Cees vd Heerik voert Rijsoord de druk op en gaat het uitdrukkelijk op zoek naar de broodnodige punten.

In de slotfase van de wedstrijd wordt nog een weergaloze omhaal van Rens Weber gekeerd door dezelfde doelman die in het begin van de match nog een cadeautje gaf aan Rens. Er vallen geen doelpunten meer en bij het laatste fluitsignaal van de leidsman is de opluchting bij de Zeeuwen enorm na een winstpartij tegen het hoger ingeschatte Rijsoord 2.

Helaas geen punt(en) voor de Kraaien vandaag en volgende week is er geen kans om revanche te halen omdat het inhaal/beker weekend is op 10 november. De eerstvolgende wedstrijd voor Rijsoord 2 is op 17 november de thuiswedstrijd tegen nummer 11 van de reserve 1e klasse A pelikaan 3.

Doelpunten:
0-1 Rens Weber (17e minuut)

Opstelling:
Stefan vd Meulen, Lorenzo vd Heijden, Colin vd Heijden, Jochem Bakker, Varoen Sewpal, D’angelo Silva, Dennis Havelaar ©, Bas vd Spoel , Joel Shahzad (71e min Moreno Sallons), Rens Weber, Chris Zevenbergen (71e min Jan-Willem Taekema).