Gehavend Rijsoord pakt 3 punten

Gehavend Rijsoord 2 pakt wéér 3 punten na winst tegen EBOH 2

DORDRECHT – Met een gemêleerd gezelschap reisde Rijsoord 2 afgelopen zaterdag af naar Dordrecht voor de uitwedstrijd tegen nummer 4 van de ranglijst EBOH 2. In de selectie van afgelopen zaterdag was plek voor maar liefst vijf gastspelers waarvan er vier spelers uit de selectie van JO19-1 bij waren. En Jaimy van Brenkelen was bereid zijn vrije zaterdag op te offeren om het team van Rijsoord 2 te helpen, en hoe !? Later deze middag zal blijken dat deze gastspelers van enorme waarde zouden zijn voor de Kraaien !

Op het nostalgische sportpark Schenkeldijk in Dordrecht werd om 12.15 uur afgetrapt voor deze mooie wedstrijd in de reserve 1e klasse A.

Na nog geen minuut spelen is de eerste kans al voor gastspeler Jaimy van Brenkelen alleen weet hij (nog) geen doel te treffen, in de 6e minuut is het wel raak voor Jaimy ! Rens wint zijn kopduel op het middenveld en weet zo Bas te bereiken, Bas ziet Jaimy in de diepte vertrekken en steekt hem de bal toe. Op het moment dat de keeper van de Dordtenaren uit zijn goal komt lobt Jaimy de bal over hem heen en stuitert de bal richting goal ! Voor de zekerheid loopt Jaimy nog wel mee en geeft het laatste zetje zelf, wat een heerlijk begin ! 0-1 !

Na de goal van Rijsoord krijgt de ploeg van trainer Cees vd Heerik diverse kansen om de voorsprong te verdubbelen maar de Dordtse keeper hoeft voor de theepauze niet nog een keer te vissen. Omdat Rijsoord zijn kansen niet weet te benutten ruikt de tegenstander ook kansen en met 30 minuten op de klok dient zich de eerste en tegelijk grootste kans aan voor EBOH 2, gelukkig hoeft keeper Joep zich niet te strekken en belandt de inzet niet in het doel.

In de 2e helft begint Rijsoord met de intentie om de wedstrijd zo snel mogelijk in het slot te gooien en al na 9 minuten spelen na de rust volgt daar ook een goal ! Uit een indraaiende vrije trap kopt Rens Weber de bal binnen maar de goal wordt om onverklaarbare reden afgekeurd.

In de minuut na de afgekeurde goal wordt door de verdediging van EBOH ook nog een doorgebroken speler van Rijsoord naar de grond gewerkt echter volgt hier geen sanctie op behalve een vrije trap op de rand van het Dordtse strafschopgebied.

Enkele minuten later is het dan wel echt raak en staat toch de 0-2 op het scorebord. In de tegenaanval slaan de Kraaien toe en het is weer gastspeler Jaimy die een groot aandeel heeft bij de goal door Chris Zevenbergen weg te sturen. Chris heeft een lange weg te gaan maar is sneller dan zijn tegenstanders en zodra hij voor de neus van de keeper terecht komt schuift hij de bal beheerst langs de doelman !

Met de ingevallen JO19-1 spelers heeft trainer Cees vd Heerik diverse nieuwe wapens in zijn selectie zoals de ingebrachte Joel Shahzad die vorige week ook al een goal meepikte in de thuiswedstrijd tegen MZC’11. Vandaag wist Joel weer een heerlijke goal mee te pikken !
In de 83e minuut krijgt Joel de bal voor zijn linkerbeen en schiet hij goed binnen ! 0-3 !

Een lekkere overwinning in een lastige uitwedstrijd tegen een tegenstander die het prima doet in de reserve 1e klasse. Volgende week staat de verre uitwedstrijd in en tegen Terneuzense Boys 2 op het programma om 12.00 uur !

Doelpunten:
0-1 Jaimy van Brenkelen (6e minuut)
0-2 Chris Zevenbergen (59e minuut)
0-3 Joel Shahzad (83e minuut)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Lorenzo vd Heijden, Colin vd Heijden, Jochem Bakker, Varoen Sewpal (73e min Davy Flach) , Jan-Willem Blaak, Dennis Havelaar ©, Bas vd Spoel (87e min Rick Strohauer), Jaimy van Brenkelen (70e min Joel Shahzad), Rens Weber, Chris Zevenbergen (87e min Bas Broeders).