JO13-1 met lege handen naar huis

ETTEN LEUR – Zaterdag 27 oktober 2018 stond een ‘verre’ uitwedstrijd op het programma. Unitas’30 uit Etten Leur was onze tegenstander. ’s Ochtends daar aangekomen bleek het een mooie en grote club met een schitterende accommodatie. Zo hebben ze alleen al elf JO13 teams. Om 10.15 uur gingen wij zonder de nog vakantie vierende Thijmen maar met een verder volledige selectie onder leiding van aanvoerder Harm en vlaggende Jan van start op het kunstgras.

Het eerste kwartier is erg onrustig van onze kant hoewel wij optisch de overhand hebben. De meest simpele ballen worden echter ingeleverd bij de tegenstander waardoor wij überhaupt niet tot voetballen komen. Nou moet ook gezegd worden dat Unitas er verdedigend bovenop zat. Het tweede kwartier worden wij iets rustiger waardoor de bal af en toe van blauw naar blauw wordt gespeeld. De eerste kans is voor de net ingevallen Alejandro maar die raakt de bal niet vol waardoor deze naast gaat. Hierna krijgen zowel Sem als Brent grote kansen maar beiden schieten voorlangs waar zulke ballen normaal gesproken in ieder geval op doel worden geschoten. Unitas komt de eerste helft tot geen enkele kans dus gaan we rusten met een brilstand.

In de rust laten we de jongens altijd zelf het woord doen en ze geven eigenlijk zelf de perfecte analyse van de eerste helft. Veel meer rust aan de bal, scherper voor de goal zijn en concentratie op de passing.

Zonder Youri die zelf ging voetballen, begonnen wij vol vertrouwen aan de tweede helft maar na vijf minuten wordt matig verdedigingswerk van onze kant schitterend afgerond door Unitas: 1-0. Onze jongens moesten aan de bak want punten verliezen tegen deze tegenstander zou echt onnodig zijn. Het is eerst Sjoerd die uit een korte corner van Sven de keeper tot een uiterste redding weet te dwingen. Niet veel later was het andermaal Sjoerd die een mooi afstandsschot los liet maar welke net zo mooi gered werd door de keeper. Ook Quinten weet van korte afstand de doelman niet te verschalken en uit een scherpe voorzet van Sjoerd kan Sem net niet goed genoeg zijn voet achter de bal zetten waardoor deze over gaat. De tijd verstreek inmiddels en het bleek zo’n wedstrijd te worden dat de bal er niet in wilde want ook de kopbal van Daniel werd nog van de lijn gehaald.
Uiteindelijk bleef de 1-0 nederlaag op het scorebord staan tegen een goed verdedigend Unitas. Te weinig scherpte voor de goal en te veel spelers die vandaag hun beste vorm misten zijn de belangrijkste redenen voor deze onnodige nederlaag. We gaan gewoon weer hard trainen om volgende week zaterdag thuis om 10.30 uur tegen DFC JO13-1 de ook vandaag weer in groten getale aanwezige ouders te verwennen op goed voetbal. Tot zaterdag!