Rijsoord 2 wint van MZC'11

Rijsoord 2 wint na lastige uitwedstrijd bij DESK ook thuis tegen MZC’11

RIJSOORD – Na de lastige uitwedstrijd van vorige week die met 1-0 gewonnen werd bij DESK uit Kaatsheuvel stond afgelopen zaterdag weer een beproeving op het programma voor “titelfavoriet” Rijsoord 2. Thuis tegen MZC’11 uit Zierikzee werd het een mooie pot voetbal met uiteindelijk 3 punten als beloning!

Al binnen 3 minuten lag de bal in het netje, alleen tegen alle verwachtingen in kon keeper Joep Nooteboom de bal uit zijn goal halen. Na een indraaiende corner en een halve ingreep was het Joep die via zijn eigen vuisten de bal in het doel sloeg. 0-1. Een vroege domper voor Rijsoord.

De vroege tegengoal zorgde echter niet voor paniek bij de kraaien en direct na deze tegenslag richtte de ploeg van Cees vd Heerik zich op. Rijsoord probeerde zich zeer aanvallend terug te knokken in de wedstrijd wat enkele grote kansen opbracht, echter bleef een goal uit.

In de 40e minuut krijgt Rijsoord 2 dé mogelijkheid om langszij te komen door middel van een penalty! Als een verdediger van MZC’11 de bal tegen zijn hand aangeschoten krijgt twijfelt de scheidsrechter geen moment en legt de bal op de stip ! Bas vd Spoel eist de bal op en werkt koelbloedig de strafschop tegen de touwen! 1-1

In de rust wordt de geblesseerde aanvoerder Dennis Havelaar vervangen door Rens Weber.

De 2e helft start eigenlijk hetzelfde als de 1e helft geëindigd is, een aanvallend Rijsoord dat in de 49e minuut zijn 2e strafschop toegewezen krijgt. Stefan Havelaar die zijn broer na de rust vervangt op de linksachter positie, stoomt op en wordt binnen het strafschopgebied van MZC’11 gevloerd, Penalty! Bas grijpt opnieuw zijn kans en werkt wederom de strafschop tegen de touwen! 2-1!

Nadat Rijsoord 2 de verdiende voorsprong had gegrepen kreeg het in de fase na de goal nog veel grote kansen alleen de mogelijkheid om de voorsprong te vergroten werd niet gegrepen. Met een marge van 1 blijft er altijd hoop bij de tegenstander en zodoende moest keeper Joep een aantal keren optreden met goede reddingen!

In de jacht op de gelijkmaker gaf MZC’11 meer en meer ruimte weg en na 79 minuten was het dan eindelijk wel raak toen buitenspeler Chris Zevenbergen goed doorzette op de flank en daarna een uitstekende voorzet afleverde bij aanvaller Brian Heijman, hij maakt via de Zeeuwse keeper aan alle onzekerheid een einde en scoort de 3-1!

Maker van 2 goals via de strafschopstip Bas vd Spoel wordt vervangen door JO19-1 speler Joel Shahzad en ook hij kan nog genoteerd worden op het scorebord.

Als in de 84e minuut Joel de bal aangespeeld krijgt op de rand van het 16 meter gebied, blijft hij goed kijken en schuift hij de bal beheerst langs de keeper van MZC’11. 4-1

Een terechte en verdiende overwinning voor Rijsoord 2 dat volgende week de uitwedstrijd tegen nummer 4 in de competitie EBOH 2 op het programma heeft staan. Om 12.15 wordt afgetrapt op sportpark Schenkeldijk in Dordrecht.

Doelpunten:
1-1 Bas vd Spoel (41e minuut, penalty)
2-1 Bas vd Spoel (49e minuut, penalty)
3-1 Brian Heijman (79e minuut)
4-1 Joel Shahzad (84e minuut)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Lorenzo vd Heijden, Colin vd Heijden, Jochem Bakker, Dennis Havelaar © (45e min Rens Weber), Jan-Willem Blaak, Jan Willem Taekema, Bas vd Spoel (80e min Joel Shahzad), Stefan Havelaar, Brian Heijman, Chris Zevenbergen.