MO11-1 uitgebekerd

Wake-up-call voor MO11-1

RIJSOORD – MO11-1 gaat lekker. In de competitie staan de meiden strak bovenaan met een prachtig doelsaldo en ook de vorige bekerronde waren ze ongeschonden uit de strijd gekomen. Zaterdag 20 oktober op het mooie tijdstip van 08.30 uur trapten de meiden thuis af tegen Stedoco. Net als vorige week zat de slaap nog in de ogen en benen en waar het toen lukte om toch binnen een minuut te scoren, keken de meiden nu binnen een minuut tegen een 0-1 achterstand aan.

De meiden waren gewaarschuwd, maar konden – door beter positiespel en een heel snelle en behendige dame bij Stedoco – niet voorkomen dat het al snel daarna 0-2 werd. Pas toen ging de wekker af en werden de kraaien wakker. Meer en meer ging het spel zich op de helft van Stedoco afspelen. Uit een vrije trap van Shannon wist Tess de bal in de linkerhoek te plaatsen en ook de weer in groten getale aanwezige supporters slaakten een zucht van verlichting 1-2. Niet veel later wist Svenja zich mooi vrij te spelen, haar schot werd tegengehouden door de keeper, die ook heel goed haar mannetje stond.

In de counter was Stedoco gevaarlijk. Ze hadden steeds maar een paar tikken nodig om gevaarlijk te worden. Uit een corner wist Nicky de 1-3 te voorkomen. En inmiddels was duidelijk dat ‘het kleine snelle meisje met paardenstaart’ onschadelijk gemaakt moest worden. Gelukkig heeft MO11-1 een paar goed verdedigende meiden die zich op dat klusje vast zouden bijten. Rijsoord kreeg nog een aantal mooie kansen, maar om met Cruijff te spreken: ‘De bal moet minimaal tussen 2 palen, maar dat is logisch’. Helaas ontbrak het vandaag aan scorend vermogen.

Na de rust eigenlijk eenzelfde beeld. Een Rijsoord dat de koppies niet liet hangen en de strijd aanging (een 100% vooruitgang op vorig seizoen) en een Stedoco dat een aantal keren mooi wist uit te breken. Evy had een prachtige kans die helaas net voor doel langsging. Niet veel later ging het even mis bij het wegwerken van de bal en scoorde Rijsoord een eigen doelpunt. 1-3. Bij de stand van 1-5 vonden de supporters het wel tijd om af te fluiten, maar Tess wist er toch nog 2-5 van te maken. En dat was ook de eindstand.

Een spannende wedstrijd waarbij de trainers en ook de meiden goed kunnen zien waar ze staan. Want winnen is natuurlijk hartstikke leuk, maar van deze moeilijke wedstrijden leer je vaak veel meer.

Knap gestreden meiden! En ook applaus voor Kayra die voor het eerst heel verdienstelijk inviel omdat Noé er helaas niet bij kon zijn.

Volgende week staat de wekker weer vroeg. Dan speelt MO11-1 om 08.30 uur thuis tegen andere vogels. Dan komt Pelikaan op bezoek.

Nicki – Shannon – Tess J – Tessa – Svenja – Evy – Kayra – Mikki, Tess R. en Veerle!