Pepijn passeert zijn neef met gemak

Pupil Pepijn van der Steen brengt Rijsoord naar overwinning

RIJSOORD – Dinsdagavond na de training komt Pepijn enthousiast naar zijn vader toe. “Ik ben pupil van de week” roept hij en vertelt dat hij even voor de training werd verrast met de uitnodiging waar hij heel trots op was.

Maar dan duurt het nog best lang voordat het zaterdag is. En dat was net teveel tijd om de spanning op te bouwen, want zaterdag zagen wij een hele nerveuze Pepijn arriveren in de bestuurskamer. Pepijn had wel gezorgd voor een goede achterhoede. Zijn vader, moeder, grote broer Thijmen, opa en oma en zijn stiefzusje waren meegekomen om hem deze zonnige middag te supporten.

Eddy Bestebreurtje, teamleider van Rijsoord 1, stelde Pepijn op zijn gemak: ”Ik bijt niet en de spelers al helemaal niet”. Daar kwam Pepijn ook al snel achter. In de kleedkamer lag zijn speciale tenue voor vandaag al klaar naast middenvelder Zepp Jacobs. Die knoopte een gesprekje aan met Pepijn en werd daarmee gelijk als favoriete speler van Pepijn bestempeld.

Het eigenlijke hoogtepunt van deze dag was het mogen maken van het eerste doelpunt van Rijsoord. De meeste pupillen zien daar huizenhoog tegenop vanwege de angst om niet te scoren. Maar Pepijn keek enorm uit naar dit moment. Want in het doel van Brielle stond Desney Hoornweg de neef van Pepijn. En hoe leuk is het om je grote neef te mogen passeren in het doel?

Na de warming up was Pepijn er klaar voor. Toen de tos genomen was nam Pepijn positie achter de bal en passeerde met gemak de verdedigers van Brielle. Zolang hij kon wachtte hij voordat hij bij het doel van neef Desney was en kon zo de bal makkelijk intikken. Na een dikke knuffel van zijn neef, en nog even een fotomoment in het doel mocht Pepijn in de dug out plaatsnemen. Samen met de reserve spelers van Rijsoord keek Pepijn naar een spannende wedstrijd.

De eerste helft vond hij Brielle duidelijk beter, maar de tweede helft was Rijsoord toch duidelijk de betere partij. Als afsluiting van de dag kreeg Pepijn uit handen van zijn favoriete speler Zepp Jacobs een voetbal met alle handtekeningen van de spelers erop en het certifcaat als herinnering aan deze bijzondere middag. Pepijn heeft stilletjes genoten van deze dag. Trots dat hij de pupil mocht zijn en nog meer trots dat hij een doelpunt voor Rijsoord en tegen zijn neef heeft mogen scoren.

Bekijk hier alle foto’s

Leave a Reply