Rijsoord JO13-1 door naar volgende bekerronde

Kraaien JO13-1 pakken voor 2e keer de punten van de Pelikanen

ZWIJNDRECHT – Na bekeroverwinningen tegen Heerjansdam en Groote Lindt stond vandaag de 2e ronde op het programma tegen Pelikaan JO13-2 waar wij een aantal weken geleden 1-7 van wonnen in de competitie. Op papier zou het geen probleem mogen zijn maar we hadden de jongens nadrukkelijk op het hart gedrukt dat ze de tegenstander niet mochten onderschatten, zeker niet omdat wij de halve verdediging misten door de vakantie vierende Thijmen en Harm.

Onder leiding van dezelfde scheidsrechter gingen wij om 10.15 uur van start op een grasveld wat meer op een zandbak leek. Door de afwezige verdedigers moesten we improviseren achterin, we begonnen met Hammetje op doel, Brent en Matin als centrale verdedigers, Goesie en Olaf als vleugelverdedigers, Sjoerd en Alejandro als centrale middenvelders, Koen en Quinten als rechter en linker middenvelder en Daniel en Sem als aanvallers. Sven begon in de wissel. Verdedigend 4-4-2. Aanvallend 4-2-4.

Na vier minuten kwamen wij al op een 0-1 voorsprong door aanvoerder Koen die een mooie dieptebal van Sem met zijn snelheid goed op waarde inschat en het balletje netjes in de hoek schiet. Niet lang daarna is het Pelikaan die op 1-1 komt doordat alle kraaien staan te tukken na een corner: 1-1. Na een kwartier is het Olaf die goed voor zijn tegenstander komt en de bal gelijk goed diep speelt op Koen die zijn opa en vader andermaal laat juichen: 1-2. In de eerste helft waren er meer mogelijkheden om te scoren maar de mooie vrije trap van Sjoerd vanaf de linkerkant wordt door iedereen gemist, het schitterende afstandschot van Sven zeilt net voorlangs en de mooie steekbal van Sjoerd op Sem wordt afgevlagd vanwege vermeend buitenspel.

Met een 1-2 voorsprong gingen wij rusten waarbij het opvallend was dat er blijkbaar veel irritatie was tussen de Peli’s en de Kraaien want een aantal Rijsoord spelers waren danig onder de indruk van de verbale uitlatingen waarbij ik overigens niet wil zeggen dat wij geen blaam troffen.

Zonder Youri die zelf moest voetballen, kregen wij de eerste tien minuten van de tweede helft ontzettend veel schotkansen maar of de jongens konden door het vele zand de bal niet goed raken of de ballen gingen recht in de handen van de keeper. Het was Sven die na een minuut of tien met een kenmerkende steekbal Sem alleen voor het doel zet die de bal vervolgens mooi in de korte hoek schiet: 1-3. De wedstrijd was echter nog niet gespeeld want Hammetje weet een vrije trap niet voldoende naar de zijkant te verwerken waardoor de rebound een makkie is voor de aanvaller: 2-3.

Met nog een kwartier te spelen veranderde de wedstrijd in een ouderwetse FA cup wedstrijd: veel strijd, hard werken maar helaas ook pover voetbal. Ondanks het slechte veld, de fysiek sterke tegenstander en onze mindere vorm bleef de 2-3 op het score bord staan waardoor wij een ronde verder zijn in de beker.

Sander bedankt weer voor het vlaggen en Ilmars leuk dat je rechtstreeks uit Nigeria kwam kijken.

Volgende week zaterdag spelen wij uit om 10.15 uur uit tegen Unitas’30 uit Etten-Leur.