Voorbeschouwing Rijsoord - Brielle

Voorbeschouwing Rijsoord – Brielle

RIJSOORD – Komend weekend spelen de “kraaien” wederom een thuiswedstrijd. De tegenstander is dan de vv Brielle, zeker geen onbekende tegenstander, en een tegenstander met ambities.

Vorig seizoen lukte het al bijna om de stap naar de hoofdklasse te maken. In de allerlaatste promotiemogelijkheid (eind juni!) was het echter Xerxes/DZB wat het genoegen van promotie smaakte. Dit seizoen zal een nieuwe poging worden gedaan om te gaan promoveren, al is de start nog niet echt overtuigend. Vorige week werd pas de eerste overwinning geboekt. Er  werd met 2-0 gewonnen van RVVH. In de stand vinden we Brielle dan ook met 1 punt minder terug net onder Rijsoord. Rijsoord heeft namelijk 5 punten en speelde vorige week met 0-0 gelijk tegen Kloetinge.

En zo mogen we concluderen dat de start van de  “favorieten” tegenvalt. Voor aanvang van het seizoen was in de stand een hogere klassering verwacht van Heinenoord, Kloetinge, RVVH maar ook zeker  van Brielle en Rijsoord. Komende zaterdag zal het dus echt weer om een overwinning gaan om de huidige “haagse” koplopers in het vizier te houden en weg te komen uit de onderste regionen. Rijsoord heeft misschien wel een thuisvoordeel maar trainer Steef Buijs zal ook moeten puzzelen voor wat betreft de opstelling vanwege (langdurige) blessures in de selectie. Om half drie weten we in ieder geval welke spelers deze middag de strijd aan zullen binden met het ambitieuze Brielle om te zorgen dat de punten “gewoon” in Rijsoord zullen blijven.

Leave a Reply