Moeizame winst voor Rijsoord Vrouwen

Rijsoord Vrouwen moeizaam naar winst

SLIEDRECHT – Voor de derde competitiewedstrijd gingen de Rijsoord Vrouwen afgelopen zaterdag op bezoek bij Sliedrecht. Helaas bleek dat de overwinning op E.B.O.H. geen nut heeft gehad omdat deze vereniging zich heeft teruggetrokken uit de 4e klasse en naar de 5e klasse is overgestapt waardoor Rijsoord de verdiende 3 punten weer zag vervallen. Belangrijk was dus om de uitwedstrijd bij Sliedrecht te winnen om van de nul punten af te komen.

De openingsfase liet een beter combinerend Rijsoord zien dat echter geen kans zag om echt grote kansen te scheppen. De strijd speelde zich voornamelijk op het middenveld af waar Zenzi Gravestein een prima partij speelde. Na dertien minuten leek Sliedrecht op voorsprong te komen maar bij een scherpe uitval was het keepster Demi Vrijman die fraai een achterstand wist te voorkomen. Helaas moest Amber van der Pol hierna geblesseerd het veld verlaten. Zij werd vervangen door Anouk de Reus. Ook Rijsoord was dichtbij de 0-1 maar de inzet van Chantal Vogel ging helaas over. Na een drinkpauze halverwege kwamen Denise Barendregt en Femke de Reus in de ploeg voor Marjolein Hilberts en Dilara Lomé. Het spelbeeld wijzigde niet veel met wat kansjes voor Rijsoord, maar de Rijsoordsen moesten wachten tot de 35e minuut toen Femke de Reus vanaf links een voorzet losliet die door Nikita Pieren bij de 2e paal werd ingetikt: 0-1. Vlak voor de pauze leek Sliedrecht op gelijke hoogte te komen maar na balverlies in de defensie was het weer Demi Vrijman die een treffer wist te voorkomen.

Moeizame 2e helft
Na de pauze, met nu Mariëlle Bode in het doel voor Demi Vrijman, daalde het niveau van de wedstrijd. Toch zou na vijf minuten, nadat Sliedrecht even daarvoor de lat had geraakt, Rijsoord op 0-2 komen toen wederom Femke de Reus een prima pass verstuurde die door Chantal Vogel heel beheerst werd afgerond. Met Elise van der Kuil het laatste half uur voor Nikita Pieren probeerde Rijsoord de voorsprong verder uit bouwen maar verder kwam men niet ook al omdat de vloeiende combinaties steeds minder werden. Sliedrecht putte hier moed uit en zij kregen ook enkele kansen toen men twee keer zomaar door kon lopen naar de goal maar gelukkig toonde ook Mariëlle Bode haar kwaliteiten toen zij de eerste keer fraai kon redden. De tweede keer was ook zij echter kansloos toen Sliedrecht weer ongehinderd door kon lopen waardoor de stand op 1-2 kwam.

Verder liet Rijsoord het echter niet komen al was de slotfase ineens weer spannend, zeker toen Rijsoord door blessures van Denise Barendregt en Reneé Oomkens niet meer de kracht had om eruit te komen. Het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter kwam dan ook als een verlossing waardoor de Rijsoord Vrouwen na een moeizame wedstrijd door een prima inzet toch de volle winst mee naar huis konden nemen.