MO11-1 boekt weer een overwinning

MO11-1 pakt drie punten tegen Wieldrecht

DORDRECHT – Zaterdag 13 oktober speelde MO11-1 om 08.30 uur tegen Wieldrecht. Het mooie tijdstip van 08.30 uur betekende een potje dauwtrappen op echt gras. Altijd leuk voor degene die de wastas heeft. We begonnen zonder trainer Femke de Reus, die een eigen wedstrijd op het programma had staan.

De wedstrijd begon, ondanks een snelle 0-1 door Tess J, moeizaam. Er werd veel balverlies geleden, er was weinig rust aan de bal en het leek erop of de meiden nog niet helemaal wakker waren. Wieldrecht kwam een keer gevaarlijk voor het doel, maar gelukkig kon Nicki op de bal duiken en werd er snel daarna gefloten voor de time-out. Langs de lijn kwam er een discussie op gang of het rode pepers of madame Jeanette’s moesten worden om wat meer vuurwerk te zien. Maar blijkbaar waren de woorden van Zoggi en Kaj genoeg, want na de time-out waren de meiden alerter.

Al snel speelde Svenja zich mooi vrij, maar schoot ze net te zacht waardoor de bevrijdende 0-2 uitbleef. Niet veel later schoot Tess snoeihard op de paal, waarna Wieldrecht kon uitbreken. Vier Rijsoord meiden bleven achterin hangen waardoor het spannend werd. Maar de verdediging van Rijsoord met Mikki, Noé, en Veerle stond weer als een huis.

Shannon werd het zat en speelde een aantal tegenstanders uit. Haar eerste schot ging net naast. Haar tweede schot vanaf afstand belandde wel mooi in het net. Eindelijk was het 0-2 en dat werd gevierd met een Fortnite dansje. Diezelfde Shannon nam kort daarna ook de 0-3 voor haar rekening. Het vertrouwen groeide en de supporters konden weer genieten van mooie combinaties. Toch bleef Wieldrecht gevaarlijk, maar door goed ingrijpen van Tess R. die sinds vorige week ook een vaste plek bij MO11-1 heeft en Tessa die weer als vanouds buffelde op het veld, werd het overzicht bewaard. Evy weet met een mooie actie Tess J te bereiken en zo gingen we met 0-4 de rust in.

Na de rust blijven de meiden goed voetballen en hebben de meiden nog mooie kansen, alleen tot scoren komt het niet. Evy bepaalt uiteindelijk de eindstand op 0-5. Na vier competitiewedstrijden staan de meiden met het maximaal aantal punten en een doelsaldo van 38 (40 voor – 2 tegen) strak bovenaan.

Volgende week volgt een krachtmeting voor de beker. Dan komt om 08.30 uur MO 11-1 van Stedoco op bezoek aan de Vlasstraat.

Nicki – Shannon – Tess J – Tessa – Svenja – Evy – Noë – Mikki, Tess R. en Veerle!