Rijsoord JO13-1 - Zwaluwen JO13-1 6-2

JO13-1 wint ook de tweede vogelstrijd

RIJSOORD – Zaterdag 13 oktober 2018 stond er weer een vogelstrijd op het programma, namelijk de Kraaien tegen de Zwaluwen uit Lage Zwaluwe. Na twee bekeroverwinningen, drie competitieoverwinningen en een goede trainingsopkomst en inzet is het vertrouwen groot bij onze jongens. Om 10.30 uur gingen wij uiteraard met een volledige selectie onder het genot van een heerlijk zonnetje onder leiding van scheidsrechter Jan Pol van start op het kunstgras van het hoofdveld.

Na drie minuten keken wij al tegen een 0-1 achterstand aan omdat er te weinig rugdekking werd gegeven waardoor een Zwaluw alleen op het doel af kon lopen en Hammetje kansloos liet. Niet lang daarna was het Alejandro die de bal na een mooie vooractie in de kluts gelukkig mee krijgt en met behulp van wat Zwaluwen over de doellijn frommelt: 1-1. Het blijft het eerste kwartier uiterst rommelig en onzeker. Warmte, kunstgras, wellicht omdat ze geïmponeerd waren door een aantal lange Zwaluwen. Geen idee maar het zorgt er wel voor dat wij door slordig uitverdedigen een corner weggeven die goed wordt ingekopt door één van die langere jongens: 1-2
.
Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd eigenlijk want Rijsoord ging met meer power voetballen waarbij met name de middenvelders Sjoerd, Sven en Brent het middenveld in handen namen waardoor hun aanvoerder en beste voetballer moeilijker aan voetballen toe kwam. Na een mooie actie van Brent stond er helaas nog niemand voor de goal om de bal binnen te tikken maar een geblokt schot van Sven weet Alejandro weer binnen te tikken: 2-2. Matin schuift in de laatste minuten steeds meer door waardoor wij steeds gevaarlijker worden.
Met 2-2 gaan wij rusten en onder het genot van veel water geven de jongens aan wat er goed gaat en wat er beter kan. Meer rugdekking geven en proberen om lange Frans op de linksback positie te omzeilen.

Net na rust is het Sven die een schitterende individuele actie afrondt met een zeer bekeken schuiver langs de keeper. De eerste voorsprong in deze wedstrijd is een feit: 3-2. Een paar minuten later wordt de wedstrijd beslist door Sem die met links vernietigend uithaalt na een mooie pass van Brent. Koen heeft ondertussen mooie acties op de rechterkant maar vindt tot tweemaal toe de keeper op zijn weg. Na een intelligente korte corner van Sven is het Sem die aan alle onzekerheid een einde maakt en mooi met binnenkant voet de 5-2 binnen schiet. Hammetje speelt de tweede helft ook met meer flair en handelt terugspeelballen bekwaam en rustig af. Dit is de Hammetje die wij graag willen zien.

Vijf minuten voor tijd kan de scheidsrechter niet anders dan fluiten voor een penalty na een overtreding op Alejandro. Een koud kunstje voor onze penalty killer Sem: 6-2.

Al met al een goede overwinning met af en toe mooi voetbal waardoor wij ongeslagen blijven in de 3e klasse. Jan IJ bedankt weer voor het vlaggen, succes morgen met de halve marathon.

Volgende week spelen wij voor de beker om 10.15 uur uit tegen Pelikaan JO13-2.