Rijsoord 2 pakt overwinning

Verdiende overwinning zet Rijsoord 2 weer op het goede spoor

RIJSOORD – De nazomer dit jaar kent geen einde en dus was het wederom genieten afgelopen zaterdag langs de lijn van het hoofdveld bij V.V. Rijsoord, ook de wedstrijd was er één waar nog lang over nagepraat kan worden. De klap van het verlies vorige week thuis tegen v.v. de Meeuwen uit Zoutelande kwam hard aan bij spelers en technische staf van Rijsoord 2 en daarom was het vandaag zaak voor de mannen van trainer Cees vd Heerik om zich te herpakken.

De blauwe brigade begon goed aan de wedstrijd tegen het 2e elftal van vv Zwaluwe uit lage Zwaluwe dat vorig seizoen net als zijn tegenstander naast de prijzen greep. De aanvalsdrift levert in de beginfase de nodige kansen op voor linksachter Dennis en spits Casper, helaas kunnen zij de score nog niet openen. Na 16 minuten spelen is het echter wel raak! Rechtsbuiten Mitchel die vandaag in de basis was gestart, wordt diep gestuurd waarna hij kan afwerken en de 1-0 op het scorebord zet!

Tegenstander Zwaluwe moet zich zien te herpakken en moet de verdedigende stellingen iets meer verlaten om de gelijkmaker te forceren, echter is het Rijsoord dat blijft aanvallen. Desalniettemin is het toch Zwaluwe dat na 38 minuten weet te scoren na een snelle uitbraak. Aan de rechterkant van het veld krijgt de beste aanvaller van Zwaluwe de bal aangespeeld en hij twijfelt geen moment en haalt van 25 meter uit. Een goal die hij waarschijnlijk niet snel nog een keer zal maken. 1-1.

Vlak voor rust weet Rijsoord na lang aandringen toch weer de voorsprong te grijpen. Jan Willem Blaak krijgt na goed doorzetten op randje 16 de bal voor zijn voeten en haalt verwoestend uit, de stand is nog voor rust 2-1! 10 minuten na rust wordt er wederom gescoord maar is het weer Zwaluwe dat de stand gelijk trekt. Na een hoekschop kan de bal niet weggewerkt worden of door keeper Joep gepakt worden waardoor de alerte tegenstander kan scoren, 2-2.

Pinchhitter Rens is inmiddels in de 70e minuut binnen de lijnen gebracht en in de 83e minuut scoort hij de verdiende en bevrijdende 3-2 voor Rijsoord 2 ! Binnen het strafschopgebied van Zwaluwe is het Rens die de bal nog net aan kan tikken met de punt van zijn schoen en zodoende de keeper weet te passeren en zorgt voor 3 punten! In de slotfase wordt de wedstrijd nog ontsierd door 2 rode kaarten, 1 voor Rijsoord en 1 voor Zwaluwe na zwak optreden van de scheidsrechter van dienst.

Vandaag dus weer een zwaarbevochten zege na de zeperd van vorige week tegen de Meeuwen. Volgende week weer een kans om revanche te halen om 14.45 uit tegen DESK 3 waar vorig seizoen in Kaatsheuvel een smadelijke 3-0 nederlaag werd geleden.

Doelpunten:
1-0 Mitchel Lans (16e minuut)
2-1 Jan Willem Blaak (45+3 minuut)
3-2 Rens Weber ( 83e minuut)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Lorenzo vd Heijden, Colin vd Heijden, Jochem Bakker, Dennis Havelaar ©, Jan-Willem Blaak, Stefan Havelaar, Youri Haasdijk (70e min Rens Weber), Mitchel Lans (60e min Chris Zevenbergen), Casper Gerritse, D’Angelo Silva (75e min Jan Willem Taekema)