Sterke oefenwedstrijd Rijsoord vrouwen eindigt in gelijkspel

Sterke oefenwedstrijd van Rijsoord Vrouwen

ZESTIENHOVEN – Afgelopen zaterdag ging de wedstrijd tegen De Alblas VR 1 helaas door personeelsgebrek bij hen niet door. Gelukkig kon er maandagavond een oefenwedstrijd worden geregeld. In Rotterdam werd gespeeld tegen het 2e damesteam van AGE/GGK en Zestienhoven.

Direct na aanvang van de wedstrijd werd al duidelijk dat het een zware wedstrijd zou gaan worden voor onze dames. Snelle speelsters die vlot de combinaties zochten en Rijsoord op hun eigen helft onder druk wisten te zetten. Desondanks wisten de Kraaien de aanvallen te pareren. De grote vraag was echter wanneer Rijsoord op achterstand zou komen, maar Zestienhoven was slordig en maakte geen gebruik van het veldoverwicht. Aan de andere kant bleef Rijsoord sterk en geconcentreerd verdedigen o.l.v. een wederom sterk spelende Reneé Oomkens maar zonder zelf echt tot enig aanvallend spel te kunnen komen. Tot 1 minuut voor de pauze, toen een snelle uitbraak over meerdere schijven leidde tot een vrije kans voor onze aanvoerster en die sterk afrondde op goal: 0-1. Misschien geflatteerd, maar tegelijkertijd had de defensie van Rijsoord geen enkele kans weggegeven, mede door een goed keepende Mariëlle Bode.

De tweede helft begon zoals ook de eerste helft zich had afgespeeld. In de 53e minuut werd dan uiteindelijk toch gescoord door de tegenstander. Een fout in de achterhoede werd goed afgestraft; 1-1. Vijf minuten later had Rijsoord domme pech. Een ongelukkige bal kaatste voor de voeten van een aanvalster van Zestienhoven: 2-1. Rijsoord rechtte de rug en ging op zoek naar de gelijkmaker. Nu was Rijsoord de bovenliggende partij. In de 75e minuut wist wederom onze aanvoerster te scoren na een snelle uitbraak; 2-2. Helaas wist Zestienhoven vlak daarna met een knappe combinatie weer op voorsprong te komen: 3-2. De Kraaien merkten echter wel dat een verrassing nog altijd mogelijk was en zetten de tegenstander onder druk. Inmiddels was Elise van der Kuil, net als vorige week, in het veld gekomen en al snel wist zij met een kopbal uit een perfecte vrije trap van Femke de Reus richting kruising de bal op het doel te plaatsen. De keepster wist echter nog net de bal weg te tikken. Rijsoord kreeg even later een opgelegde kans om de 3-3 op het scorebord te zetten, maar een perfecte voorzet vanaf de achterlijn werd ongelukkig afgerond. Vlak voor tijd kreeg Rijsoord waar het recht op had. Sterk optreden op het middenveld leidde tot een pass op Nikita Pieren die zich vervolgens geen moment bedacht en onze aanvoerster perfect de diepte instuurde. Nu was de keepster van Zestienhoven te laat en werd zij knap omspeelt en de bal kon simpel het doel in worden geschoten: 3-3. Kort daarop werd de wedstrijd door de goed leidende scheidsrechter afgefloten.

Een knap resultaat van onze dames tegen een sterke tegenstander. Natuurlijk was de opbouw in de eerste helft ondermaats, maar anderzijds werd er hard gestreden en stond het defensief goed. De tweede helft kwamen er wat barstjes in de defensie, maar als team werd er beter gespeeld. Met iets meer fortuin was Rijsoord als winnaar van het veld gestapt, maar een gelijkspel gaf uiteindelijk de juiste uitslag weer. Een leuke en interessante oefenwedstrijd die het technisch duo van Rijsoord als positief moet hebben ervaren.

Komende zaterdag volgt om 11:30 uur de uitwedstrijd tegen vv Sliedrecht.

Ruud Hilberts