JO13-1 wint overtuigend van Wieldrecht

JO13-1 niet voor niets voor dag en dauw opgestaan

DORDRECHT – Zaterdag 6 oktober 2018 stond de wekker al weer vroeg want om 08.30 uur stond de uitwedstrijd tegen Wieldrecht op het programma, een ploeg die wij bijna elk seizoen wel tegenkomen. Ondanks het vroege tijdstip waren er veel ouders aanwezig; Leandra had dit keer ook de dichtstbijzijnde parkeerplaats weten te vinden en Ilmars (we don’t have a problem) kwam zelfs rechtstreeks uit Houston.

Uiteraard was de groep weer compleet, dat is tegenwoordig geen nieuws meer. Wat wel nieuws was dat wij onze eerste wedstrijd dit seizoen op het kunstgras gingen spelen.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het Rijsoord die de boventoon voerde. Verdedigers sloten elke keer aan tot de middenlijn, verdedigers (met name aanvoerder Thijmen en Harm) hielden de rust over de bal en voetbalden goed mee, spitsen (met name Daniel) lieten de ballen vallen op de middenvelders en middenvelders hadden de opdracht op veel te schieten anders kun je niet scoren (citaat Johan C).

Al met al werd er met momenten erg goed voetbal gespeeld wat tot kansen en uiteindelijk goals zou leiden. Sem liet het eerste schot los wat nog gekeerd kon worden door de keeper, vervolgens was het onze vrije trappen specialist Sjoerd maar die bal werd gekeerd door de bovenkant lat. Brent wist de keeper echter wel te verschalken met een mooi afstandsschot wat de keeper te machtig was door de stuit en wellicht de zon: 0-1. Na een minuut of 17 komen wij op 0-2 door Sem die ouderwets koelbloedig blijft voor de keeper na een pass van Brent. Kort hierna is er een spetterende aanval via een korte corner van Sven op Sjoerd die de bal inzet welke Alejandro hard op de lat knalt. Uit een lange corner van Sjoerd komen wij wel op 0-3, andermaal door Sem die de bal goed laag weet af te drukken. Het enige wat de jongens viel te verwijten was het feit dat wij te weinig gebruik maakten van onze spelers aan de linkerkant. Niet onlogisch omdat wij bijna allemaal rechtsbenige spelers hebben die van nature naar rechts open draaien. Des te knapper is dat Sjoerd met links Sven weet te vinden die zich goed positioneel had opgesteld aan de linkerkant. Sven geeft een karakteristieke steekbal die deze keer net niet goed aankomt bij Brent maar de afvallende bal schiet Brent zonder te twijfelen binnen: 0-4 wat ook de ruststand betekende.

In de rust was er veel rumoer want ook de jongens beseften dat ze een goede eerste helft hadden neergezet. Opvallend was dat ze vonden dat Wieldrecht erg verdedigend speelde maar heb ze uitgelegd dat dit vooral kwam door hun aanvallende ‘drive’. Opvallend was ook dat een speler zijn haar ging kammen in de rust, haha, ik noem geen namen.

Tweede helft hadden wij de zon tegen waarbij vooral Sjoerd wat meer last had vanwege zijn ogen. Het spel werd daardoor ook een stuk onrustiger want veel ballen verliepen de eerste helft via Sjoerd. Het is Wieldrecht die ook een hele grote kans krijgt op de eretreffer maar die bal gaat net voorlangs. Het slotakkoord is echter weer voor ons want het is Matin die van afstand de 0-5 weet te scoren na een slimme pass van Brent. Matin had zelfs een tweede treffer kunnen maken maar zijn schot eindigt op de onderkant lat en de rebound was iets te lastig voor Alejandro.

Na drie wedstrijden en negen punten staan wij momenteel gedeeld eerste met Beek Vooruit maar belangrijker was de vooruitgang in ons spel, met name in de eerste helft. Joffrey en debutant Arjan: bedankt voor het vlaggen.

Volgende week zaterdag spelen wij thuis om 10.30 uur tegen Zwaluwe JO13-1. Tot dan!

Leave a Reply