MO11-1 pakt weer 3 punten

Blauwe leeuwinnen volgen voorbeeld van hun idolen

RIJSOORD – Het was een bont geheel afgelopen vrijdagavond op de parkeerplaats bij V.V. Rijsoord. Daar verzamelde een groot deel van de MO11 meiden met de soccermoms en trainer Zogy om naar NAC af te reizen. Diana stond op scherp toen de kaartverkoop startte en had kaarten weten te bemachtigen voor de wedstrijd van onze Oranje Leeuwinnen tegen Denemarken. Toen was nog niet bekend dat we de andere ochtend om 8.30 uur aan zouden moeten treden tegen kampioen van vorig jaar IFC. MO11-1 is in de winning mood en vast van plan dit stokje van IFC over te nemen, maar gaat dat lukken na zo’n korte nachtrust? Dus gooiden een paar soccermoms hun charmes in de strijd en werd de wedstrijd verplaatst naar 10.30 uur. Beter!

De meiden zagen vrijdagavond een leuke wedstrijd en kregen van Zogy het nodige ingefluisterd: ‘Meisjes, kijk eens hoe ze over spelen. Kijk eens hoe ze het veld breed houden. Kijk eens hoe ze blijven lopen en hoeveel acties ze maken.’ En dat was blijven hangen zagen we de volgende ochtend.

Heerlijk in het zonnetje werd er afgetrapt en opvallend goed overgespeeld. Zelfs zo goed dat kansen om te scoren niet werden gezien maar de teamgenoten werden gezocht. Al vrij snel na het fluitsignaal wist Tess 2 keer het doel te vinden en was de spanning er een beetje af. Maar de meiden konden niet achterover leunen. IFC beschikte over een paar snelle en felle dames en die wilden het er niet bij laten zitten. Ze maakten het onze Blauwe Leeuwinnen moeilijk en je zag na 20 minuten spelen dat het avondje stadion zijn tol ging eisen. Nicki had het tot dat moment redelijk rustig gehad in haar doel maar stond haar team vanuit het doel goed te coachen.

Tessa wilde relaxt de rust in en wist de bal op eigen helft te onderscheppen. Met een enorme rush ging ze over links richting doel van de tegenstander en wist vanuit een onmogelijke hoek vanaf de achterlijn te scoren. 3-0! Maar zo wilde IFC de rust niet in. Ze zetten flink druk en met resultaat, want ze wisten Nicki voor het eerst in deze competitie te passeren. IFC ging op zoek naar meer en kreeg kansen. De supporters kwamen met de schrik vrij toen een mooi schot op doel net voor het doel van Nicki langs ging. 3-1 rust!

Net als vorige week hadden Nicki en Noë van shirt gewisseld in de rust. Na de rust steeg de spanning, want IFC was niet van plan zich gewonnen te geven. De eerste 10 minuten konden ze regelmatig uitbreken, maar gelukkig wist Noë – mede dankzij goed verdedigingswerk van Veerle en Mikki – haar doel schoon te houden. Het spel werd feller en zowel IFC als Rijsoord gooiden alles in de strijd, ook hun lichamen. Dat resulteerde in een vrije trap voor de Blauwe leeuwinnen. Shannon nam plaats achter de bal. Tijdens de wedstrijd van Feyenoord had Shannon blijkbaar goed naar Van Persie gekeken, want zo’n beetje vanaf de zelfde plek (ok…misschien iets dichterbij) wist zij de bal over de keeper heen te krijgen. De 4-1 was een feit.

IFC deed er nog een tandje bij en scoorde 4-2. Dat was het moment waarop de meiden van Rijsoord er klaar mee waren, ze stonden weer op scherp en kregen mooie kansen. Door prima keeperswerk van de IFC doelvrouw werd een grote uitslag voorkomen. Het slotakkoord was voor Tess die de eindstand bepaalde 5-2.

De grote schare supporters langs de lijn heeft in het zonnetje kunnen genieten van een spannende wedstrijd waarin – ondanks de vermoeidheid – goed werd gevoetbald. Trainers Kaj, Femke en Zogy mogen trots zijn. En niet alleen de trainers -:).

Scheidsrechter Teun, bedankt voor het fluiten!

Volgende week speelt MO11-1 uitgeslapen en wel, uit tegen Wieldrecht om 08.30 uur.

Nicki – Shannon – Tess J – Tessa – Svenja – Evy – Noë – Mikki, Tess R. en Veerle!