Domper voor Rijsoord 2

Zware domper voor Rijsoord 2

RIJSOORD – Zaterdag 29 september had voor V.V. Rijsoord een dubbelslag moeten worden voor het 1e en 2e elftal van de Kraaien tegen v.v. de Meeuwen uit Zoutelande. Waar op het hoofdveld een goed resultaat werd neergezet door de hoofdmacht van Rijsoord wist het 2e vandaag echter geen punten te pakken tegen de Zeeuwse tegenstander.

Beide teams traden afgelopen zaterdag om 14.30 aan tegen de selectie elftallen van de Meeuwen uit Zoutelande die vanuit hun thuisdorp waren afgereisd per luxe touringcar. Op deze zonnige zaterdag stond in de reserve 1e klasse A de kraker op het programma tussen 2 teams die vorig seizoen net naast de prijzen grepen. Dit jaar is er voor beide teams veel aan gelegen om daar verandering in te brengen.

Beide teams begonnen de wedstrijd in een laag tempo en de Zeeuwse tegenstander schroomde niet om zich in te graven op eigen helft zodat Rijsoord het spel moest gaan maken. Na een rustig verlopen beginfase zijn de eerste kansen voor Rijsoord dat via kopkansen voor spits Casper Gerritse de score net niet weet te openen, het broodnodige openingsdoelpunt om de tegenstander uit de tent te lokken wordt helaas net niet gemaakt.

De Zeeuwse tegenstander trekt zich dan wel terug op eigen helft maar geheel ongevaarlijk voorin zijn de gasten niet. Met de sterke spits die de ploeg in het veld heeft staan en de goede lange voortzetting van de doelman van de Zeeuwen is de ploeg een aantal keren gevaarlijk. Bij een onoplettend moment in de defensie van de Kraaien combineert de eerder genoemde aanvaller van de Meeuwen door de as op de helft van v.v. Rijsoord waardoor hij 1 op 1 met Keeper Joep komt te staan, hij schiet beheerst binnen en de stand is 0-1 in het voordeel van de gasten.

Vlak voor rust probeert de thuisploeg nog een gelijkmaker op het scorebord te krijgen maar deze pogingen worden tot twee maal toe van de doellijn gehaald. Met bijna 50 minuten op de klok in de eerste helft slaat het noodlot nogmaals toe voor v.v. Rijsoord 2. Weer een lange bal die de defensie in het hart raakt en voor de voeten komt van een doorgelopen speler van de Meeuwen, ook zijn afronding is prima en het staat nog voor rust 0-2 !

Na enkele wisselingen in de rust komt de ploeg van Rijsoord 2 weer gemotiveerd aan de aftrap met de intentie om nog een positief resultaat te behalen in deze topper. De Meeuwen nestelt zich wederom diep op eigen helft met veel mensen achter de bal en Rijsoord mag er van zijn tegenstander voor zorgen dat het spel gemaakt wordt. Na rust zijn er direct enkele kansen en proberen de kraaien zich op te richten !

Helaas lukt het niet door de verdedigende stellingen van de Zeeuwse muur te voetballen en de kans op een punt of meer wordt met de minuut minder. Het spel van Rijsoord verandert langzaamaan en er wordt geprobeerd door middel van lange hoge ballen in het strafschopgebied van de Meeuwen iets te forceren, helaas leidt dit ook niet tot een of meerdere goals.

Helaas wordt er vandaag dus kostbaar puntverlies geleden door het 2e elftal tegen de Meeuwen 2 waar op het hoofdveld door het 1e elftal wel wordt gewonnen met 5-1 van de Meeuwen 1. Volgende week is er de kans voor de kraaien om zich te revancheren tegen eveneens een tegenstander die vorig seizoen net naast de prijzen greep, om 12.00 uur speelt Rijsoord 2 weer een thuiswedstrijd tegen v.v. Zwaluwe 2 uit lage Zwaluwe.

Opstelling:
Joep Nooteboom, Colin vd Heijden, Lorenzo vd Heijden, Jochem Bakker (71e min Rens Weber), Dennis Havelaar ©, Desley de Wolf (71e min Varoen Sewpal), Jan-Willem Blaak, D’Angelo Silva (45e min Youri Haasdijk), Brian Heijman (45e min Mitchel Lans), Casper Gerritse, Chris Zevenbergen (45e min Stefan Havelaar).