Wederom winst voor JO13-1

JO13-1 stuurt Madese boys met lege handen naar huis

RIJSOORD – Zaterdag 29 september 2018 stond de tweede competitiewedstrijd op het programma tegen Madese boys uit het gelijknamige dorpje Made uit Noord-Brabant. Madese boys was de competitie gestart met een 2-5 thuis nederlaag tegen DFC maar het is nog lastig te zeggen hoe de krachtsverhoudingen momenteel in onze competitie liggen.

Hammetje was weer hersteld van zijn Fortnite blessure, Alejandro was weer fit en Thijmen was zijn voetbalschoenen vergeten maar heeft gelukkig een snelle vader dus onze selectie van 14 jongens was weer compleet.

Zoals we vorig seizoen continu op kunstgras spelen, spelen we dit seizoen voornamelijk op gras. Om 10.30 uur gingen wij in een heerlijk zonnetje van start op het natte maar prima bespeelbare gras van het B veld. Na een minuut of zeven laat Sem een hard schot los welke de keeper goed weet te keren en de rebound heeft aanvoerder Brent eigenlijk gewoon voor het intikken, maar in zijn enthousiasme schiet hij deze snoeihard op de kruising. Na een minuut of twaalf krijgen wij een vrije trap een paar meter buiten de zestien en zoals Barcelona Messi heeft, hebben wij Sjoerd. Hij gaat er achter staan en raakt de bal vol van zijn wreef (net zijn vader vroeger, not) en de bal zeilt schitterend over de keeper: 1-0. De eerste helft hebben wij redelijk de overhand maar ook Madese boys heeft een aantal handige voetballers die na balverlies aan onze zijde een grote kans kregen, die schitterend op de lijn wordt gekeerd door Hammetje. Ruststand blijft daarom 1-0.

In de rust vallen we een beetje in herhaling want er moet meer rust aan de bal komen, het spel moet breder gemaakt worden en er moet harder gewerkt worden als we de bal niet hebben.

In de tweede helft komen we al snel op 2-0 door een voorzet/schot van Sjoerd die niet goed wordt verwerkt door de keeper en wie anders dan Daniel is er als de kippen bij om de 2-0 binnen te schieten. Na een minuut of negen is het wederom Sjoerd die een schot los laat maar heeft nu pech met de buitenkant paal. Vervolgens breekt Koen goed door over de rechterkant maar zijn schot heeft net te weinig power waardoor de keeper zijn handen er nog genoeg achter kan zetten. Achterin hebben Goesie, Thijmen, Harm, Matin en Olaf de zaken goed onder controle dus ook de boys kunnen niet echt gevaarlijk meer worden waardoor het 2-0 blijft.

Een degelijke overwinning tegen een zeker niet onverdienstelijk spelend Madese boys die nog voldoende punten zullen gaan pakken in de competitie. Na een patatje oorlog en een drankje konden wij ons op gaan maken voor de penaltybokaal in de rust van ons eerste elftal tegen de Meeuwen. Daniel, Olaf en Matin wisten tweemaal te scoren waardoor zij met z’n drieën moesten uitmaken wie aan het eind van het seizoen JO13 mag vertegenwoordigen in de finale. Het werd uiteindelijk Matin, gefeliciteerd gozert!

Joffrey bedankt wederom voor het vlaggen. Volgende week spelen wij om 08.30 uur uit bij Wieldrecht JO13-2.

Leave a Reply