Winst voor Rijsoord Vrouwen

Rijsoord Vrouwen wisselvallig maar toch ruime zege

RIJSOORD – Na de goede wedstrijd, weliswaar een 7-4 nederlaag bij Zwaluwe, van vorige week kregen de Rijsoord Vrouwen afgelopen zaterdag bezoek van E.B.O.H. die eveneens de eerste wedstrijd hadden verloren en wel met 0-7 van R.F.C. Voor beide teams dus belangrijk om zich te herstellen. Door vakanties, blessures en ziekte was de spoeling voor de technische staf dun maar gelukkig werd Elise van der Kuil bereid gevonden om, na maandenlang blessureleed ook als wisselspeelster te fungeren waardoor uiteindelijk met 14 speelsters kon worden begonnen.

De start was prima want in de 6e minuut vond Zenzi Gravestein met een prima dieptepass Chantal Vogel die beheerst voor de 1-0 zorgde. Ook E.B.O.H. kwam af en toe dreigend door maar de defensie van Rijsoord bleef toch overeind mede doordat keepster Mariëlle Bode, die deze wedstrijd het doel verdedigde, in prima vorm stak. Vooral bij de gevaarlijke hoekschoppen van E.B.O.H. greep zij regelmatig goed in. Binnen een kwartier leek Rijsoord al de partij te beslissen toen Chantal Vogel de snelle Marjolein Hilberts bereikte die voor de 2-0 zorgde. Het spel speelde zich hierna voornamelijk op het middenveld af waarbij vooral de jonge Zenzi Gravestein een goede wedstrijd speelde. Er kwamen kansen genoeg voor Rijsoord maar enkele goede kansen werden helaas niet benut en hierdoor bleven de gasten hopen, wat vlak voor rust resulteerde in de 2-1 toen niet scherp werd verdedigd in de Rijsoord-defensie en E.B.O.H. kon scoren.

Rommelige tweede helft
Na de pauze kwam Demi Vrijman in de ploeg voor de hard werkende Nikita Pieren en haar inbreng zou later goed uitkomen. In de beginfase kreeg Rijsoord enkele goede kansen maar gebrek aan scherpte zorgde er voor dat het vooralsnog bij 2-1 bleef. Na tien minuten kwam ook Anouk de Reus in de ploeg voor Dilara Lomé en toen in de 12e minuut Demi Vrijman de diepte werd ingestuurd zorgde zij onhoudbaar toch voor de 3-1. De wedstrijd was hiermee eigenlijk beslist, zeker toen in de 22e minuut de defensie van E.B.O.H. goed onder druk werd gezet en Chantal Vogel met een sliding de uiteindelijk definitieve eindstand op het bord bracht. Het laatste kwartier kwam Elise van der Kuil nog in het veld. Hoewel nog wat onwennig zorgde zij vlak voor tijd met een perfect pass op Chantal Vogel bijna nog voor de 5-1 maar de inzet van laatstgenoemde verdween helaas net naast. Hierdoor bleef het bij 4-1 en was de eerste driepunter binnen. Verdiend maar toch zal de wisselvalligheid er nog uit moeten en ook het benutten van de kansen zal een punt van aandacht worden.

A.s. zaterdag ontvangen de Rijsoord Vrouwen op eigen terrein het lastige De Alblas en hopelijk kunnen de vrouwen dan weer voor de overwinning strijden. Aanvang: 14.30 uur