Weer ruime overwinning MO11-1

MO11-1 houdt weer de nul en wint van ASWH

HENDRIK-IDO-AMBACHT – Om half 9 trapten de meiden van MO11-1 af bij ASWH. De eerste minuten waren spannend en speelden zich vooral op het middenveld af. Het zag ernaar uit dat het een pittig potje zou worden. Noë zorgde voor een zucht van verlichting met een prachtig schot 0-1!

Leuk om te zien dat de MO11 teams bij bijna alle clubs een mix zijn van meiden die op de brommer lijken te komen (lengte in de ploeg) en meiden die een stuk jonger zijn. Maar klein of groot, de duels zijn er niet minder fel om. Zo weet Shannon met wat schouderduwen de bal te bemachtigen en Tess te bereiken die beheerst inschiet 0-2. Daarna kwam ASWH eigenlijk nauwelijks meer over de middenlijn en speelde het spel zich voor het doel van ASWH af.

Alle ASWH meiden stelden zich voor hun keeper op, waardoor het lastig was een gaatje te vinden om de bal doorheen te prikken. Dan maar van afstand dacht Noë en krulde met een mooi afstandschot het derde doelpunt binnen. Tessa probeerde hetzelfde maar die bal raakte helaas de lat. Dat ze alles in haar schot had gelegd, bleek wel uit het feit dat haar schoen er spontaan van uit was gevlogen. Vlak voor rust weet Shannon nog de 0-4 te scoren.

De limonade had ASWH goed gedaan want na de rust werden ze gevaarlijker en mocht Nikki, die de eerste helft niets te doen had, in actie komen. Nicki was niet ingedut en wist een schot uit het doel te houden. Niet veel later weet Evy aan de andere kant de bal te bemachtigen, ze passt naar Tess die op doel schiet. Dit schot wordt geblokt maar in de rebound scoort Shannon 0-5. ASWH laat zich niet kennen en zet de aanval weer in. Maar daar hebben wij ook een paar pitbulls staan, want je moet van goede huize komen om langs Veerle en Mikki te komen. En ook op het middenveld worden de ballen goed onderschept. Svenja weet Tess te bereiken. Die zet de 0-6 op het scorebord. Jammer dat een schot van Svenja nog net gehouden werd door de keeper, want bij zo’n doelpuntenfestijn gun je alle meiden dat succes. Tessa gaf nog een mooie assist en liet Tess de 0-7 scoren.

Tijdens de time-out wisselden Noë en Nicky van shirt. Beiden blijken ze over vele kwaliteiten te beschikken, want Noë hield het doel heel knap schoon. En Nicki zorgde voor de eindstand 0-8.

Na 2 wedstrijden hebben de meiden 30 doelpunten voor en 0 tegen, daarmee staan ze mooi bovenaan. Nu op naar volgende week: de wedstrijd tegen IFC, de kampioen van vorig jaar. Dus de meiden zijn gewaarschuwd.

Nicki – Shannon – Tess J – Tessa – Svenja – Evy – Noë – Mikki en Veerle!