Pupil van de Week Matthijs Put

Matthijs beleeft wedstrijd van heel dichtbij en vindt het top

RIJSOORD – Zaterdag 29 september kwam spits van JO11-1 Matthijs Put stipt om half 2 met zijn ouders, opa en oma’s naar de bestuurskamer. Hij was de eerste Pupil van de Week van dit seizoen en had er enorm veel zin in. Hij was niet zenuwachtig en vast van plan om er volop van te gaan genieten.

Met de spelers van Rijsoord 1 ging hij het veld op voor de warming up. Zijn eigen wedstrijd van die ochtend (helaas de punten weggegeven nadat ze met 3-1 hadden voorgestaan, maar wel gescoord) zat nog in zijn benen, dus hij was snel op stoom. De trainingsbroek ging al snel uit. Tijdens de rondo kreeg hij nog wat tips om langer hoog te kunnen houden. Daar was hij blij mee, want zijn eigen record van 15 wil hij graag opkrikken.

Om half drie liep Matthijs met wedstrijdbal naast de scheidsrechter het veld op. Aan hem de taak om de toss te verzorgen en te kijken hoe het muntje was gevallen. Die taak nam hij heel serieus zoals jullie op de foto kunnen zien.

Met Mike van Gool trapte Matthijs af. Na een paar passeerbewegingen was hij langs de verdediging van De Meeuwen en ging hij op de keeper af. Vooraf was het zijn tactiek om ook de keeper uit te spelen en te scoren. Matthijs zag de keeper dicht op de doellijn staan, wijzigde die tactiek in een split second en schoot beheerst in.

Vanaf de bank in een heerlijk najaarszonnetje zag Matthijs een doelpuntrijke wedstrijd. Rijsoord behaalde een ruime overwinning (5-1). Na de wedstrijd ontving Matthijs uit handen van Nelson Costa de Brito een bal met alle handtekeningen van de selectie en een certificaat. Nelson hoopt Matthijs over een aantal jaren als speler van Rijsoord 1 te begroeten. En daar gaat hij zeker voor! Zo kwam er een einde aan een mooie middag die een dikke 10 kreeg van Matthijs. Voldaan ging hij richting huis voor een spelletje – hoe kan het ook anders – nee niet Fifa 19: Fortnite!

Bekijk alle foto’s hier