Eerste competitiewedstrijd levert 3 punten op voor Rijsoord 2

SEROOSKERKE – Na een lange voorbereiding met 5 gespeelde oefenwedstrijden tegen sterke tegenstanders (4x verlies –’s-Gravenzande 2, Hercules 2, ARC 2 en VVGZ 2 en 1x winst –Tricht 2) en de wedstrijden die afgewerkt zijn in de beker – waarin het doelsaldo net niet toereikend was om een ronde verder te stoten in een poule met Nieuw-Lekkerland 2, Pelikaan 2 en Groot-Ammers 2 – stond afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd in het Zeeuwse Serooskerke op het programma.

Met een goed gevoel overgehouden aan de voorbereiding en een fitte selectie met daarin een aantal nieuwe gezichten reisde de ploeg van trainer Cees vd Heerik af naar Serooskerke in Zeeland. Deze verre reis en het slechte weer van afgelopen zaterdag deed menig speler en staflid terugdenken aan enkele trips naar Zeeland van het vorige seizoen waarin af en toe duur puntverlies werd geleden.

Deze zaterdag moesten de 3 punten wel meegenomen worden door de kraaien tegen promovendus Serooskerke 2 dat zich kranig zou verweren in de openingsfase van de wedstrijd. Het begin van de wedstrijd was zoals verwacht rommelig en slordig en de tegenstander Serooskerke 2 speelde het typische Zeeuwse spelletje: met de mouwen opgestroopt er vol in vliegen.

Na ongeveer een kwartier spelen komt de ploeg van trainer Cees vd Heerik gelukkig op voorsprong als een inspeelpass van Brian voor de voeten van Chris terecht komt die een vrije doortocht heeft richting het doel van Serooskerke, Chris blijft koel en schuift de bal in de goal. De goal lijkt een bevrijding voor Rijsoord en het betere voetbal resulteert ook in kansen, de beste kans komt in de 32e minuut wanneer aanvoerder Dennis via de linkerflank opstoomt en na een combinatie met Chris het aluminium treft.

Na de rust komt een ongewijzigde formatie terug op het veld en is het 3 minuten na rust wel raak! Casper maakt uit een rebound na een Rijsoordse corner 2-0! De goal van Casper zorgt ervoor dat tegenstander Serooskerke wel moet gaan aanvallen om aansluiting te vinden en dit resulteert even later in de 51e minuut in een strafschop voor de Zeeuwen. Als Desley binnen de 16 meter een bal tegen zijn hand geschoten krijgt twijfelt scheidsrechter Duvekot geen moment en legt de bal op de stip. De penalty wordt over gejaagd en de marge van 2 blijft staan in het voordeel van de kraaien.

Na deze zware teleurstelling voor de Zeeuwse formatie is het binnen no-time wel weer raak voor Rijsoord als in de 55e minuut Brian Heijman diep gestuurd wordt door Jochem Bakker die prima opereert vandaag vanuit het centrum van de verdediging. Brian omspeelt de keeper van Serooskerke en een inglijdende verdediger mikt de bal onfortuinlijk in zijn eigen goal, 3-0 !

Met deze ruime marge is het voor Rijsoord makkelijker voetballen en Serooskerke begint meer ruimte weg te geven waardoor er ook meer kansen ontstaan voor een Rijsoordse tegenaanval. In de 77e minuut is het dan ook raak vanuit één van deze tegenstoten van Rijsoord, Desley stuurt spits Casper weg die vandaag als prima aanspeelpunt fungeert. Casper ziet zijn meegelopen teamgenoot Mitchel er beter voorstaan en schuift de bal in zijn richting, vanuit de positie van Mitchel is het een koud kunstje en de 4-0 staat op het scorebord.

Een prima vertoning in een lastige uitwedstrijd van de Rijsoordse Kraaien die vandaag met 3 punten richting huis gaan vanuit Zeeland.

Volgende week 29 september staat er al een heuse kraker op de agenda tegen de Meeuwen 2 uit Zoutelande, om 14.30 zullen Rijsoord 1 & 2 het tegelijkertijd opnemen aan de Vlasstraat tegen het 1e en 2e elftal van de Zeeuwen.

Doelpunten:

1-0 Chris Zevenbergen (14e minuut)
2-0 Casper Gerritse (49e minuut)
3-0 Eigen doelpunt Serooskerke (57e minuut)
4-0 Mitchel Lans (82e minuut)

Opstelling:
Joep Nooteboom, Moreno Sallons (79e min Marcel Top), Lorenzo vd Heijden, Jochem Bakker, Dennis Havelaar, Desley de Wolf, Youri Haasdijk, D’Angelo Silva, Brian Heijman (69e min Mitchel Lans), Casper Gerritse, Chris Zevenbergen (69e min Rens Weber).