Rijsoord Vrouwen biedt goed weerstand aan titelkandidaat

Rijsoord Vrouwen bieden goed weerstand aan titelkandidaat

RIJSOORD – Voor de eerste competitiewedstrijd gingen de Rijsoord Vrouwen afgelopen zaterdag op bezoek bij één van de titelkandidaten, nl. Zwaluwe VR 1. Vorig seizoen werd daar een kansloze 6-1 nederlaag geleden en de prognoses vooraf waren dus niet al te optimistisch. Dat de ploeg van Peter van Hese daar toch anders over dacht bleek wel in deze wedstrijd en er werd vol overgave gestreden voor een goed resultaat.

Toch leek in de beginfase dat Zwaluwe het snel wilde beslissen want al na vier minuten viel de 1-0 toen de dekking achterin niet helemaal goed stond. Rijsoord herpakte zich snel want nog geen twee minuten later kwam Naomi Mateovics net een stap te kort voor de 1-1 door een redding van de keepster. Toch zou de gelijkmaker er komen want in de 10e minuut rondde Denise Barendregt een pass van Chantal Vogel perfect af. Hoewel Zwaluwe in de 17e minuut weer op een 2-1 voorsprong kwam toen de defensie de bal niet goed weg kon werken toonde de Rijsoordsen karakter door binnen de minuut weer op gelijke hoogte te komen toen Denise Barendregt een vrije trap vanaf links hard via de paal binnenschoot: 2-2.

Het bleef toch wel een heerlijke pot voetbal want nadat Zwaluwe zeven minuten later weer op een 3-2 voorsprong kwam toen Demi Vrijman eerst nog knap redde maar in de rebound alsnog moest buigen. Weer moest Rijsoord dus in de achtervolging en weer lukte het om op gelijke hoogte te komen toen Chantal Vogel na een pass van Denise Barendreght beheerst voor de 3-3 zorgde. Even later leek Rijsoord zelfs de leiding te gaan nemen maar met een hele knappe redding van de Zwaluwe-keepster op een inzet van Denise Barendregt werd dit voorkomen. Jammer genoeg moest Rijsoord toch gaan rusten met een achterstand toen een foutje achterin door Zwaluwe werd afgestraft.

Volop kansen voor een stunt
Vol goede moed werd begonnen aan de 2e helft maar Zwaluwe had de ploeg wat omgezet waardoor het op het middenveld meer grip kreeg en Rijsoord moest achteruit maar de defensie o.l.v. de prima spelende Reneé Oomkens hield goed stand. Toch moest men weer een tegentreffer incasseren toen een onschuldige botsing van Daiela de Wilde wel heel gemakkelijk met een strafschop werd bestraft. De achterstand werd tien minuten later nog verder opgevoerd toen een voorzet van rechts bij de 2e paal kon worden ingetikt: 6-3. Rijsoord bleef gelukkig strijden en Marjolein Hilberts had veel pech toen haar inzet via de binnenkant van de paal weer het veld in stuiterde. Toen in de 35e minuut Zwaluwe onhoudbaar voor Demi Vrijman de stand op 7-3 bracht leek de partij gespeeld maar op karakter knokte Rijsoord zich toch weer terug in de wedstrijd maar helaas gingen grote kansen voor Chantal Vogel en Denise Barendregt rakelings naast. Toch kwam men nog op 7-4 toen wederom Chantal Vogel een pass van Denise Barendregt beheerst afrondde. Vlak voor tijd was Denise Barendregt nog dichtbij de 7-5 maar haar vrije trap verdween net aan de verkeerde kant van de paal.

Zo kwam er aan het einde van een wedstrijd waarin Rijsoord, zeker in de eerste helft, prima speelde en met wat meer geluk in de 2e helft bij de afwerking zeker mogelijkheden had om er een punt uit te slepen. Wel kan men terugkijken op veel positieve dingen en deze meenemen naar de eerstvolgende thuiswedstrijd als E.B.O.H. uit Dordrecht op bezoek komt a.s. zaterdag. Aanvang: 14.30 uur.