Kraaien overklassen de Pelikanen

JO13-1: Kraaien overklassen de Pelikanen in vogelstrijd

RIJSOORD – Na twee gewonnen vriendschappelijke wedstrijden tegen 4e klassers, twee gewonnen bekerwedstrijden tegen een 3e en 4e klasser en twee verloren wedstrijden om het Ridderkerks kampioenschap tegen een 1e en hoofdklasser was het vandaag eindelijk tijd voor de aftrap van onze competitiewedstrijd in de 3e klasse.

Onze selectie bestaat uit de vaste jongens (Matin, Brent, Lucas, Goesie, Sjoerd, Sem, Thijmen, Daniel en Sven) aangevuld met Quinten, Harm, Olaf en Koen en sinds kort ook met Alejandro. Totaal 14 fanatieke jongens die goed kunnen voetballen. Of ze dat ook kunnen tegen jongens die gemiddeld één of twee jaar ouder zijn daarvan zijn Youri en ik overtuigd maar de jongens moeten hier vooral zelf in gaan geloven.

Onder het toeziend oog van veel ouders gingen wij met een koud briesje om 08.30 uur van start op het gras van de Peli’s. De eerste minuten is ons spel erg rommelig, erg veel balverlies en verkeerde passes. Het is dan ook een Pelikaan speler die na een minuut of tien Hammetje met zijn hoofd weet te verschalken: 1-0. Vanaf dat moment waren wij blijkbaar wakker want we werden iets bal vaster en agressiever. Sem liet na een paar minuten zien dat zijn oude vorm weer aan het terugkomen is want middels een mooie individuele actie gaat hij de keeper voorbij en weet te scoren: 1-1. Niet veel later vindt Brent de ruimte op rechts, houdt schitterend het overzicht en legt de bal terug op Sjoerd die beheerst met zijn binnenkant voet afdrukt: 1-2. Hierna lost Sjoerd een hard schot van buiten de zestien meter welke nog ternauwernood gekeerd kan worden door de keeper. De rebound van Quinten is hem echter te machtig: 1-3 wat ook de ruststand betekende.

In de voorgaande wedstrijden zochten we te weinig de flanken, dit was nu niet de grootste uitdaging. De flanken werden nu wel gezocht maar de voorzet was te slordig of de individuele actie werd te ver doorgevoerd waardoor acties stranden in schoonheid. Met de tip om eerder de voorzet te geven, gingen wij vol vertrouwen beginnen aan de 2e helft.

En laat nu de 1-4 precies op deze manier gescoord worden. Sven geeft een schitterende steekpass op Koen die de bal goed meeneemt en prima breed speelt op Alejandro die geniaal afrondt achter zijn standbeen. Wereldgoal! Koen had erg goed geluisterd in de rust want hij zet de bal nogmaals prima voor op Sven die de bal helaas niet helemaal vol raakt waardoor de keeper nog een kans heeft. De rebound van Alejandro eindigt vervolgens met zijn hoofd op de paal. Rijsoord bleef echter zwaar de overhand houden, een uittrap van de Peli keeper wordt mooi aangenomen door Sjoerd die Alejandro met een steekpass alleen voor het doel zet en onze nieuwkomer heeft een neusje voor de goal dus dat betekent de 1-5. De koek is nog niet op want Brent weet met één van zijn kenmerkende passeerbewegingen Sven te bereiken die heel beheerst met links de bal tergend langzaam langs de keeper weet te schieten: 1-6. Het slotakkoord is voor Quinten die geloofde in een iets te harde steekpass van Brent. De keeper handelde deze bal niet goed af waardoor Quinten zijn geloof werd beloond met een goal: 1-7.

Al met al een uitstekende start van de competitie waarbij vooral het samenspel in de tweede helft leuk was om te zien. In dit soort verslagen gaat het vaak over de doelpunten maar ook de verdediging (Harm, Matin, Hammetje, Thijmen, Goesie en Olaf) weten elkaar steeds beter te vinden.Teleurstellend was het verbale wangedrag van de Pelikaan spelers. Goed van onze jongens dat ze hier niet op in zijn gegaan.

Met de man of the match waren wij reeds gestopt en sinds vandaag hebben wij ook besloten om niet door te gaan met de man van de week. We sluiten voortaan elke wedstrijd af met een kort teampraatje en foto. Sander en Sven bedankt voor het vlaggen.

Zaterdag 29 september spelen wij om 10.30 uur tegen Madese Boys JO13-2 en hierna gaan wij op voor de penalty bokaal. Nadere details volgen.