JO13-1 bekert door na ruime winst op Groote Lindt

RIJSOORD – Donderdag 20 september stond de 2e bekerwedstrijd op het programma, uit bij Groote Lindt die hun eerste wedstrijd tegen Heerjansdam ook hadden gewonnen, zelfs met iets ruimere cijfers (7-3 om onze 4-1) waardoor wij moesten winnen om door te bekeren.

Met een complete selectie trapten wij om 18.30 uur af op het hoofdveld (gras) na een betoog van de scheidsrechter dat het K woord niet gebruikt mag worden. In onze groep gelukkig een overbodige mededeling maar helaas geldt dit niet voor alle ploegen dus chapeau voor de scheidsrechter.

Na een minuut of zeven komen wij op 0-1 door Koen die een mooie steekbal van Sven doeltreffend afrond. Ondanks dat het spel erg rommelig oogt, komen wij ook op 0-2 door Alejandro andermaal uit een pass van Sven. Eén van de weinige wapenfeiten is nog een mooi schot van Brent die eindigt op de lat waardoor wij met een 0-2 voorsprong gaan rusten.
In de rust hebben we om iets meer arbeid gevraagd want ook tegen mindere tegenstanders moet je hard werken. Vergelijking getrokken met het spel van Liverpool waar ze continu sprintjes trekken zowel bij balverlies als bij balbezit.

Tweede helft zagen we in ieder geval iets meer beleving wat resulteerde in de 0-3 van Alejandro die binnen kon schieten na een onbewuste assist van Quinten. De 0-4 van Koen was vergelijkbaar met de goal van Tagliafico tegen AEK. Een bedoelde voorzet die mooi in het doel zeilt. Niet veel later scoren wij onze eerste kopgoal van het seizoen en wie anders dan Brent kopt de bal fraai in na een corner van Sjoerd: 0-5. Net voor tijd weet Sem zijn eerste goal te maken van het seizoen. Uit een pass van Sjoerd weet hij zich goed vrij te spelen en zijn harde schot is de keeper te machtig: 0-6 wat ook de eindstand betekent.

Tweede helft iets meer arbeid/passie wat gelijk resulteert in meer goals maar daarnaast ook de nul gehouden. Voetballend kunnen we nog grote stappen maken maar vooralsnog was deze overwinning  voldoende om door te bekeren.

Joffrey bedankt weer voor het vlaggen, je begint er goed in te komen door ook bij wissels het teken te geven.