Seizoen gaat nu echt beginnen

Het seizoen gaat nu echt beginnen

RIJSOORD – Na een lange voorbereiding met veel oefenwedstrijden en een drietal bekerwedstrijden gaat het seizoen nu toch echt beginnen. Nieuwe trainer Steef Buijs heeft zeker een goed beeld kunnen krijgen van de mogelijkheden van de selectie in het komende seizoen. Na de degradatie uit de hoofdklasse staat Rijsoord weer met beide benen op de grond. Er ligt een uitdaging om een rol van betekenis te gaan spelen in de eerste klasse. Het is in ieder geval niet de “bekende” eerste klasse C geworden want Rijsoord is ingedeeld in de eerste klasse B. Daar komen we dan echt nog wel bekende ploegen als tegenstander tegen. RVVH, Heinenoord, SHO, Brielle en Kloetinge om er een paar te noemen. Maar ook relatief onbekende tegenstanders als BVCB, Forum Sport, Die Haghe of de Meeuwen.

Zaterdag wordt er in ieder geval afgetrapt in Vlaardingen tegen Delta Sport. Een ploeg die al vele jaren, soms met tussenpozen, onder leiding staat van Ton Pattinama. Ook Delta Sport heeft al een aantal keer een uitstapje gemaakt naar de hoofdklasse maar lijkt zich toch meer thuis te voelen in de eerste klasse. Vorig jaar was eigenlijk een seizoen waarbij de Vlaardingers met name in de middenmoot bivakkeerden. In de competitie is het al langer geleden dat beide ploegen bij elkaar tegenkwamen maar in oefenpotjes werden wel regelmatig de degens gekruist. Rijsoord zal bij Delta Sport een voor ons bekende speler gaan tegenkomen. Chris Promes maakte, na twee jaar Rijsoord, de overstap van Rijsoord naar Delta Sport en heeft daar kijkend naar de oefenwedstrijden al een basisplaats veroverd. Jimmy van der Vaart daarentegen kwam juist van Delta Sport naar Rijsoord, maar hij zal vanwege een opgelopen schorsing uit het vorige seizoen nog even niet in actie kunnen komen tijdens competitiewedstrijden.

Het zou voor Rijsoord, met twee thuiswedstrijden voor de boeg, een mooie start zijn om de punten maar gewoon mee te nemen naar de Vlasstraat. Maar met die opdracht zal trainer Pattinama ook zijn spelers het grasveld (en dus geen kunstgrasveld) opsturen. De wedstrijd begint in Vlaardingen op sportpark “De Broekpolder” om 14.30 uur.

Leave a Reply