Rijsoord Vrouwen niet door in bekercompetitie

Rijsoord Vrouwen op doelsaldo niet door ondanks monsterscore

RIJSOORD – Afgelopen zaterdag stond voor de Rijsoord Vrouwen de derde en laatste bekerwedstrijd in de poule op het programma. Met 4 punten uit 2 wedstrijden deelden de Rijsoordsen en I.F.C. VR 2 de koppositie waarbij I.F.C. een iets beter doelsaldo had. Rijsoord ging op bezoek bij Seolto in Zevenbergen en zaak was om te werken aan het doelsaldo.

Met drie geblesseerden, 1 vakantieganger en 2 afwezigen i.v.m. werk bleek al snel dat Rijsoord te sterk zou zijn in deze wedstrijd, zeker toen na tien minuten Chantal Vogel een fout van de keepster afstrafte en voor de 0-1 zorgde. Toch duurde het nog redelijk lang voor de 0-2 op het bord kwam, want de combinaties liepen totaal niet. Het tempo was veel te laag en ook leek Rijsoord niet te beseffen dat een grote score mogelijk was. Na ruim 20 minuten kwam de 0-2 toen Chantal Vogel een hoekschop van Denise Barendregt fraai binnenkopte. Pas na een half uur kon de 0-3 genoteerd worden toen Zenzi Gravestein een actie van Chantal Vogel beheerst afrondde. Vlak voor de rust viel ook de 0-4 nog toen Zenzi Gravestein goed doorging, de bal veroverde en Chantal Vogel bereikte die beheerst scoorde.

Tweede helft beter maar één doelpunt te weinig
Na de rust een duidelijk beter spelend Rijsoord dat besefte dat er misschien wel een grote uitslag neergezet kon worden. Het tempo werd wat hoger en ook de combinaties liepen beter terwijl ook de afwerking beter ging. Al in de 1e minuut was het Denise Barendregt die een combinatie met Nikita Pieren afwerkte. Ook Marjolein Hilberts kwam, weliswaar nog niet helemaal fit, beter in de wedstrijd. Seolto kon het allemaal niet meer bijsloffen en gestaag werd de score opgevoerd. Uit een breedtepass van Chantal Vogel werd het 0-6 via Nikita Pieren met haar 1e doelpunt bij de Rijsoord Vrouwen. Zenzi Gravestein zorgde met haar 2e doelpunt voor de 0-7. Een schitterende redding van Mariëlle Bode voorkwam even later een tegentreffer. Vervolgens was het de beurt weer aan de rijsoordsen toen Chantal Vogel al glijdend een pass van Naomi Mateovics met de 0-8 afrondde en vervolgens met een fraaie omhaal ook voor de 0-9 zorgde.

Helaas kwam tien minuten voor tijd toch een tegentreffer op het bord toen een hoekschop via Chantal Vogel heel ongelukkig achter de verraste Mariëlle Bode verdween. Het slotakkoord was wederom voor Chantal Vogel die voor de 1-10 eindstand zorgde door een actie van Zenzi Gravestein beheerst in het doel te schuiven. Omdat de scheidsrechter vijf minuten te vroeg affloot kwam er in de score geen wijziging meer en helaas bleek achteraf dat Rijsoord hierdoor één doelpunt tekort kwam om door te gaan.

Met een doelsaldo van + 13 voor I.F.C. en + 12 voor Rijsoord kwam er dus een einde aan het bekerverhaal, maar de vrouwen hebben in ieder geval laten zien dat er mogelijkheden zijn dit seizoen.

A.s. zaterdag begint de competitie met een uitwedstrijd in Lage Zwaluwe tegen het sterke Zwaluwe VR 1. Aanvang: 12.00 uur